Mivel a szárnyas elkaparná a szerencsét... újévi fogásunk: sertéskaraj tejszínes zöldbabbal

Forrás: Thinkstock -
Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják! sertéssült tejszín zöldbab Péterfi-Nagy Évi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki újévi ajánlatukat te is!

Köztudottan nem eszünk szárnyast az év elején, és ha a szilveszteri menüvel nem akarunk sokat bajlódni, akkor van egy ötletünk, ami gyors, sertés, és még egészséges is. Nem hagyományos malacsült, de a siker ezzel is garantált :-)

Sertéskaraj tejszínes zöldbabbal (az UFF-blogon is megtalálható, más finomságok receptjével együtt).

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók 2 főre:

6 szelet sertéskaraj

bors
libazsír
1 doboz zöldbabkonzerv
2 dl tejszín
150 g rizs

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, mindkét felüket libazsíron megpirítjuk. Majd egy sütőtálba tesszük, ráöntjük a zsiradékot, lefedjük alufóliával, 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Egy lábasban megfőzzük a rizst. Egy másik lábasban pedig olívaolajon pároljuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel felöntjük, összeforraljuk. A húst a tejszínes zöldbabbal és a rizzsel tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.