Az anyatej felhasználásának 10 legbizarrabb módja

Forrás: Thinkstock -
bizarr felhasználás kontaktlencse rablás anyatej ékszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan hiszik azt, hogy az anyatej kizárólag csecsemők táplálására szolgál, pedig számos más felhasználási módja is van – van, aki ékszerként használja, más betegségeket gyógyít vele, de olyan is akad, aki a kontaktlencséjét áztatja benne. Bizarr dolgok következnek, szerintünk ne próbáld ki őket! 

Bárányhimlő: ágyő, viszketés!

Bárányhimlősnek lenni gyerekként, felnőttként egyaránt rossz – gondoljunk csak a szűnni nem akaró viszketésre. Ennek orvoslására legtöbben a gyógyszertári rázófolyadékot használják, az alternatív megoldások hívei pedig a zabpehelyfürdőre esküsznek. A viszketést azonban az anyatej is remekül csökkenti, ráadásul hozzá is járul a sebek, hólyagok gyógyulásához is, illetve a hegesedés kockázatát is minimálisra csökkenthetjük vele.

Forrás: Thinkstock

Torokfájásra is szuper?

A leghatékonyabb módszer a torokfájás csökkentésére a sós vízzel való öblögetés illetve a gyógyszertárakban kapható szopogató tabletták. Ugyan elég bizarrul hangozhat, de az anyatejes öblögetés is csodákra képes – állítólag. Gyorsabban megszüntetheti a torokfájást, mint akármelyik gyógyszer, nem is beszélve arról, hogy a megfázást és az influenzát is segít elhárítani.

A leghatékonyabb fogamzásgátló módszer

A szoptató nők tejében megtalálható egy természetes fogamzásgátló összetevő, aminek a hatékonysága körülbelül 98 százalékra tehető. Ha nem szeretnéd második gyermekkel gyarapítani a családot, akkor nincs más dolgod, mint szoptatni.

Kontaktlencsét anyatejbe!

Akármennyire is kényelmetlenül hangzik, az anyatej pontosan olyan hatékonyan tartja tisztán a kontaktlencséket, mint a hozzá kapható sóoldat. Állítólag! Ha képes vagy túljutni azon a gondolaton, hogy anyatej kerül a szemedbe, akkor talán megérhet egy próbát.

Forrás: Thinkstock

Kulináris élvezetek, nem mindennapi módon

Sütés, főzés, kulináris élvezetek és az anyatej. Sok nő használja az anyatejét fagylaltkészítésre és egyesek szerint a gyermekeik is imádják. A tejet lefagyaszthatod és jégkrémet készíthetsz belőle nyáron, hogy lehűtsd magad vagy hogy enyhítsd gyermekeid torokfájását. Itt még nincs is vége, az anyatejből készült sajt, joghurt, vaj és bébiétel receptjeivel mindenhol összefuthatsz az interneten - úgy fest, az anyatej igen hasznos összetevője lett a konyhának.

Viseld magadon ékszerként

Az anyatej ékszerkészítéskor is hasznos lehet. Ennek 40 százaléka ugyanis egy kazein nevű fehérjéből áll, ami egy idő után zselésedik. Vannak olyan ékszerkészítők, akik rájöttek arra, hogy a kazeintartalom mesterséges megszilárdításával és megformázásával szép ékszer készíthető az anyatejből.

Kend a hónaljadra! Ha mered!

Az anyatejet akár dezodorként is használhatod, ha a hónaljadba dörzsölöd. Nem egészséges ugyanis a szoptatás alatt dezodort alkalmazni, mivel a bennük található vegyi anyagok, különösen az alumínium, bekerülhetnek a véráramba, így az anyatejbe is. A legtöbb nő inkább az anyatejre esküszik és azt állítják, hogy ugyanúgy használ, mint egy hagyományos dezodor. A férfiaknál lehet, hogy nem túl hatásos egy edzés után az edzőteremben, de a hétköznapokon egész jól beválik.

Forrás: Thinkstock

Természetes síkosító

Az újdonsült anyukák számára a szex érzékeny téma lehet - regenerálódási idő, fájdalom és néhány hormon, amely megnehezítheti az intim együttlétet. Vannak orvosok, akik erre a problémára az anyatejet mint természetes síkosítót ajánlják. Az ötlet kapcsán a vélemények megosztóak: sok nő állítja, hogy működik, és valóban megkönnyíti ez a módszer a szexuális életet a szülés után.

Ez lenne a rák ellenszere?

Tudományosan alátámasztható, hogy az anyatejben található fehérje megöli a rákos sejteket és különösen hatékony a tüdőt és a májat megtámadó rákos sejtek elpusztításában. Egy egereken végzett kutatás alapján ígéretesnek tűnő eredmények láttak napvilágot, a klinikai vizsgálatokat pedig már embereken is elkezdték. Egy másik vizsgálat szerint az anyatej gyógyítja az agyvelőgyulladást is.

Forrás: Thinkstock

2014 legbizarrabb esete: anyatejet használt a rabláshoz

Talán ez az anyatej legötletesebb felhasználási módja, és egyben a legőrültebb is. A tavalyi évben egy német nő bement egy gyógyszertárba, majd anyatejét a dolgozókra spriccelve próbálta elvonni azok figyelmét, hogy ki tudja rabolni a helyet. A nő korábban egy mellszívót vásárolt ugyanebben a patikában, ám amikor másodszorra tért vissza, a pénztárgéphez közeledve egyszerűen félrehúzta az ingét, a pénztárosokra spriccelte a tejét, majd kifelé menet megbotlott - elég zavarodottnak tűnt és távozott is. A megpróbáltatások után a gyógyszertár alkalmazottai 100 eurós hiányt véltek felfedezni a pénztárgépből, amiért később természetesen felelnie kellett a nőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.