Chili, te csodás! Csípős ételekkel fogyott 60 kilót túlsúlyos férfi

fogyás csípős chili
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos egészségügyi panaszai miatt döntött úgy Phil Zipser, hogy felveszi a harcot a plusz kilókkal. Bár extrém módját választotta ennek, neki, úgy tűnik, bevált.

A nottinghami teherautósofőr számos egészségügyi problémával küszködött túlsúlya miatt: szívbeteg lett, fájtak az ízületei, alvási apnoéban és cukorbetegségben szenvedett. Háromgyerekes édesapa lévén már-már attól tartott nem tudja felnevelni a gyermekeit, és orvosai is megpróbáltak a lelkére beszélni, hogy próbáljon meg megszabadulni túlsúlyától.

Forrás: Northfoto

"Közel 4000 kalóriát fogyasztottam egy nap, ebben benne volt 4 doboz almabor, amiért a családtagjaimat küldtem le, mert nehezen mozogtam, és szégyelltem is a kövérségemet. Rengeteg chipset és csokit ettem emellett" -nyilatkozta a Daily Mailnek a férfi.

Phil és felesége együtt kezdtek el megoldást keresni a problémára, amikor a kezükbe került a University of Wyoming kutatása, amely szerint a csípős paprikákban található kapszaicin segíti a súlyvesztést és gyorsítja a zsírégetést. Megfelelő diéta és sok sok chilis étel fogyasztásával Phil már egy hónap alatt leadott egy ruhaméretnyi felesleget. A reggeli gabonapelyheket fűszeres-csípős tésztára cserélte, és a többi étkezésbe is beiktatott valami erőset. Arról nem szól a fáma, hogy a gyomra hogy bírta mindezt, de tény, 60 kilótól sikerült egy év alatt megszabadulnia.

"Amióta lefogytam, mozgékony vagyok, tudok játszani a gyerekeimmel, szeretek sétálni, a cukorproblémáim is megoldódtak és sokkal jobban alszom. Soha többé nem alkarok meghízni" - jelentette ki Phil.

Fogyás csípős ételekkel - Tévhit vagy tényleg beválik?

Régóta tudjuk, hogy a csípős paprika elősegítheti a fogyókúrát. A legújabb kutatásból most az is kiderült, hogy a csípős ételek az anyagcsere felgyorsításával segítik a fölösleges kilók leadását. Ám nem minden ilyen fekete-fehér. Cikkünket a témában és szakértőnk véleményét ITT olvashatjátok.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.