Hagymát hagymával - levesnek is imádjuk!

Forrás: Thinkstock -
blogbejegyzés Galambos Dorina blog Péterfi-Nagy Évi hagymaleves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki a hagymalevest te is!

Már biztosan mindannyian tudjátok, hogy hagymamániások vagyunk. Ezért gondoltuk, most teljesen kiéljük magunkat, és egy hagymalevessel lepünk meg titeket. Méghozzá cipóban tálalva. A Franciaországból származó finomság sok átalakuláson ment át, állítólag eredeti verziójába tejszínt sem raktak. Ez a leves gyorsan elkészíthető, ráadásul pénztárcakímélő is. Jó étvágyat hozzá!

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

4 db vöröshagyma
2 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
200 g tejszín

fehérbors
olaj
petrezselyem
cipó (ahány főre tálalunk)

A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, a fehérrépát szintén. Karikákra vágjuk őket, és olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bort. Így pároljuk, aztán felöntjük vízzel. Forráskor hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Ezt követően a a hagyma felét kivesszük a levesből. Levesszük a tűzről, felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel krémesítjük. Visszatesszük a hagymadarabokat, és összerottyantjuk. Közben a cipók tetejét levágjuk, és kibelezzük őket. (Tipp: a cipóbeleket kiszárítjuk, és zsemlemorzsát készítünk belőle.) Ebben tálaljuk a levest, friss petrezselyemszárral díszítjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.