Sajtos fánk - sós falatka, amely mindenkinek csusszan

Forrás: Thinkstock -
sajtos fánk blogbejegyzés Galambos Dorina blog Péterfi-Nagy Évi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki a sajtos fánkot te is!

Arra gondoltunk, hogy a sok édes fánk közé becsempészünk most egy sósat is, gondolva a nem annyira édesszájúakra is. Ez egy sajttal töltött fánk. Tudjuk, nehéz elvonatkoztatni attól, hogy a fánk édesség, de aki nem hiszi el, hogy a sajtos fánk is mennyei, járjon utána! ;-)

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

300 g liszt
3 db közepes burgonya
300 ml tej
1 csipet cukor
1 db tojás
1 csomag élesztő
2 ek só
2 db tömlős sajt
olaj (a kisütéshez)

A burgonyát héjában megfőzzük, majd burgonyanyomóval átnyomjuk, és a liszthez adjuk. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, és elkeverjük benne az élesztőt. Összekeverjük a lisztet, a burgonyát, az élesztős tejet, a tojást, a sót. Jól összegyúrjuk. Meleg helyen legalább fél órát kelesztjük. Utána fánkokat szaggatunk belőle, amiket megtöltünk a sajttal. Letakarjuk újabb fél órára. Aztán közepesen forró olajban kisütjük őket. Jó étvágyat.:-)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.