Skandináv kalandozások - Inspiráció az Észak szerelmeseinek

Forrás: furnishideas.com, for-interieur.fr -
enteriőr inspiráció otthon stílus lakberendezés Skandináv lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tágas, modern, fehér terek – a skandináv lakberendezési stílusról a legtöbb embernek elsőre ezek a jelzők jutnak eszébe. Ez részben igaz is, hiszen ez a stílus lényegében az egyszerűségről és természetességről szól, ha azonban közelebbről is megismerkedsz a skandináv lakberendezéssel, rájössz majd, mennyi kreatív lehetőséget rejt még magában. 
Forrás: furnishideas.com, for-interieur.fr

A skandináv stílust tükröző bútorok még egyszerűségük ellenére sem tartoznak a legolcsóbbak közé, de nem kell megijedned, vannak olyan trükkök, amik segítségével – nagyobb költekezés nélkül is – északi hangulatot alakíthatsz ki az otthonodban.

Valami régi, valami új - Bújtasd otthonodat vintage köntösbe

Vonzódsz a régiségekhez, és a véredben van a DIY-hajlam? Akkor lakberendezési kalandozásunk következő állomását imádni fogod! Megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz otthonodban vintage hangulatot!

  • Mivel a skandináv országokban a napsütéses órák száma igen alacsony, nagy ablakokkal és világos színekkel próbálják kompenzálni a kinti sötétséget.
  • A bútorok egyszerűek, és csak annyi van belőlük, amennyire feltétlenül szükség van. Így lesznek a skandináv lakások tágasak és szellősek.
  • A világos, semleges színű falak remekül mutatnak a fa bútorokkal, kiegészítőkkel, tudják ezt jól a skandinávok – ez a hagyományos skandináv enteriőr alapja. A fát alapanyagként bútorokon, dísztárgyakon és burkolatként egyaránt hasznosítják.
  • A meleg hatású anyagok, mint például a gyapjú és pamut használatával könnyedén tudnak egy lakásból valódi otthont varázsolni.
  • A fehér vagy világos falakat és az egyszerű, letisztult bútorokat szívesen dobják fel puha, mintás textíliákkal, színes kiegészítőkkel és zöld növényekkel.
  • A skandináv lakások jellegzetes kiegészítője a meghitt melegséget árasztó kandalló vagy kályha és a természetességet sugárzó, ízlésesen elrendezett farakás.

Még több részletre vagy kíváncsi a skandináv lakberendezéssel kapcsolatban? Lapozd végig galériánkat!

/1509/Skand2015910184220

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.