18 kategóriában hirdettek győztest a bajusz- és szakállvilágbajnokságon - Döbbenetes fotók!

Forrás: MTI/AP/Kerstin Jönsson -
kategória meglepetés bajusz Ausztria szakáll világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Némi meglepetésre nagy amerikai sikert hozott az Ausztriában vasárnap befejeződött bajusz- és szakállvilágbajnokság, a 18 kategória harmadában hirdettek egyesült államokbeli győztest.

A Salzburg tartománybeli Leogangban tartott megmérettetésen a legnagyobb meglepetés a császárbajusz kategóriában született, ahol az eddigi német bajnokot, Eugen Hippet megfosztotta trónjától egy amerikai versenyző, Jackie Lynn Allison.

Forrás: MTI/AP/Kerstin Jönsson

A német bajuszosok és szakállasok más kategóriákban is alulmaradtak, a legutóbbi, 2013-ban megrendezett világbajnokságon még 11 díjat kaptak, most azonban be kellett érniük öttel. A szerencsések közé tartozik Wolfgang Schneider, akinek sikerült megvédenie világbajnoki címét a természetes bajusz kategóriában.

Forrás: MTI/AP/Kerstin Jönsson

A házigazda osztrákok is nyertek néhány díjat: tartoltak a körszakállak kategóriájában és a szabad stílusban nyírt kecskeszakállúak között is hazai nyertest hirdettek.

Forrás: MTI/EPA/APA/Angelika Warmuth

A győzteseket szakértőkből álló zsűri választotta ki, a bajuszoknak és szakállaknak nemcsak szépnek és ápoltnak, hanem különlegesnek, szokatlannak is kellett lenniük. A versenyzők - jellemzően saját stylistjuk irányításával - már órákkal a végső megmérettetés előtt nekiálltak rengeteg hajlakk, gél és különleges szakállzselé segítségével "belőni" arcszőrzetüket.

A festői osztrák helyszínen húsz nemzet bajuszosai és szakállasai mutatkoztak be, a 12. alkalommal megrendezett világbajnokságon indultak versenyzők Svájcból, Nagy-Britanniából, Spanyolországból, Finnországból, Kanadából, Új-Zélandból, sőt még az Egyesült Arab Emirátusokból is. A következő világbajnokságot 2017-ben az egyesült államokbeli Austinban rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.