Ettől a luxustól tátva marad a szád - A világ 5 legdrágább jachtja

luxus hajó luxusjacht jacht
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A luxusjachtok előkelő helyet foglalnak el a gazdagok vásárlási listáján, már-már státusszimbólumnak számítanak. Némelyik flancos csónak értéke pedig akár a több száz millió dollárt is elérheti. Ha mesésen gazdag vagy, és megengedhetsz magadnak egyet, akkor válogass bátran összeállításunkból.

Streets of Monaco

A világ legdrágább, és egyben az egyik legkülönlegesebb óriás luxusjachtját még jelenleg is építik, ám ha elkészül, az embereknek garantáltan eláll majd a szavuk tőle, a luxushajó Monaco kicsinyített mása lesz: felépítik rajta például a monacói hercegi palota mását, és a Forma-1-es pályát is. Összesen 155 méter hosszú lesz, az ára pedig nem kevesebb, mint 1 milliárd dollár.

Forrás: ealuxe.com

Eclipse

A mintegy 500 millió dollárba kerülő Eclipse csupán a második a legdrágább jachtok listáján. A 167 méter hosszú gigayacht gazdája nem más, mint Roman Abramovich orosz oligarcha, milliárdos. A vízi szörnyeteg olyan extrákkal van felvértezve, mint egy speciális radarral felszerelt rakétaelhárító rendszer, két helikopterleszálló, B7-es páncélüveg, menekülés esetére egy többszemélyes, 50 méterig merülni képes tengeralattjáró, öt titkos kijárat és 20, menetre kész jetski.

Forrás: liveyachting.com

Dubai

A 162 méter hosszú Dubai méreteiben a világ második legnagyobb jachtja. Az úszócsodának eredetileg Platinium 525 volt a neve, és a Brunei herceg, Jefri Bolkiah rendelte el a megépítését 1996-ban. A hajó készítése egy időre megakadt, de 2001-ben végül sikerült megépíteni. A Dubai értéke nem kevesebb mint 350 millió dollár.

Forrás: liveyachting.com

Superyacht A

Andrey Melnichenko orosz üzletember szuperbiztonságos megajachtja állítólag még a jégtáblákon is képes áthatolni, mindemellett rendkívül hatékony is, mivel "csupán" 400 liter üzemanyagot fogyaszt óránként. Negyven biztonsági kamera, mozgásérzékelők, ujjlenyomatra nyíló ajtók védik a fedélzetet. Melnichenko csónakjának 323 millió dollár az ára.

Forrás: liveyachting.com

Al Said

A 155 méter hosszú Al Said nevű hajú legnagyobb különlegessége a hatalmas koncertterme, amelybe akár egy 50 fős zenekar is befér, tulajdonosa pedig Oman szultánja. A vendégek kizárólag a szultán által küldött helikopterrel közelíthetik meg a hajót, és eddig csak a szultán udvartartása juthatott fel a monstrumra. A jachton egy cápaakvárium is helyet kapott, a vízióriás értéke pedig kereken 300 millió dollár.

Forrás: charterworld.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.