Érdekességek Hillary és Bill Clinton családi fészkéről

luxus ingatlan otthon Hillary Clinton Bill Clinton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már korábbi cikkünkben közelebbről is bemutattuk, sőt néhány meglepő érdekességet is elárultunk a republikánus elnökjelöltté lett ingatlanmogul, Donald Trump káprázatos luxusotthonáról, akkor most jöjjön a másik oldal is – lássuk, milyen házban éldegél a demokrata elnökjelölt Hillary és az exelnök Bill Clinton.

Azt azért az elején leszögezzük, hogy Clintonék családi fészke nyomába sem ér a Trump-villának – már ami a giccset illeti.

Clintonék családi fészke Forrás: housebeautiful.com
  • Miután Bill Clinton mandátuma lejárt, a Clinton család a New York állambeli Chappaquában húzta meg magát. Ha a pontos címükre lennél kíváncsi, nos az sem titok: otthonukat a 15 Old House Lane alatt találod.
Forrás: AFP
  • Clintonék 1999-ben 1,7 millió dollárért vásárolták az ingatlant, amit – miután Hillaryvel újra beköltöznének a Fehér Házba – a szakértők szerint akár 2,5 millió dollárért is el tudnának adni.
  • A ház 1889-ben épült holland gyarmati stílusban. A telek 4452 négyzetméteren terül el, a házhoz tartozik öt hálószoba, négy fürdőszoba és természetesen egy medence is.
Forrás: housebeautiful.com
  • A Clinton-kúria nem csak a család tagjai számára szolgál otthonul: a hivatalban lévő és a volt elnökök, valamint az alelnökök és elnökjelöltek és családtagjaik biztonságáért felelős, Clintonék mellé kirendelt Secret Service ügynököknek is a ház a bázisuk.
Forrás: AFP
  • A házat egy igen magas kerítés védi a kíváncsi szemek elől, a kerítés tetején reflektorokat is elhelyeztek, a kapunál pedig egy biztonsági őrhely lett kialakítva.
Forrás: housebeautiful.com
  • Clintonék igazi burzsuj környéken laknak: a Forbes szerint Chappaqua a 317. legdrágább város az USA-ban, az átlagos ingatlanárak 1,2 millió dollár körül mozognak, a lakók átlagjövedelme pedig 105 ezer dollár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.