Biztosan készen állsz a nyaralásra? Tippek családoknak

Vakáció gyerekek tippek-tanácsok család utazás nyaralás2016 nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekkel nyaralni? Nem kis kihívás, de egyáltalán nem lehetetlen küldetés. Egy a fontos, tervezz előre, és a helyszín, a programok és a közlekedési eszköz kiválasztásánál gondolkozz egy kicsit gyerekfejjel is. Segítünk!

A tökéletes helyszín

Mit tegyél, ha gyerekeknek a nyaralás egyet jelent a pancsolással, strandolással, te viszont inkább a csendes relaxálás mellett tennéd le a voksod? Legyen meg a gyerekek öröme, hidd el, az önfeledt játék mellett te is tudsz majd magadra időt szakítani, és ha szerencséd van, neked is lesz egy-egy nyugodt órád, mikor az árnyékban pihenve belefeledkezhetsz kedvenc könyvedbe. Olyan helyet válasszatok hát, ahol a közelben biztosan van valamiféle strand vagy vízpart. Azzal csak a saját helyzetedet könnyíted meg, ha olyan strandot választasz, ahol van gyerekmedence, vízpartnál pedig a homokost részesítsd előnyben, hiszen a lurkók órákra is elvannak egy-egy homokvár megépítésével.

Forrás: Dreamstime

A megfelelő szállás

Ha nagy családdal mentek nyaralni, a ti érdeketek is, hogy gyerekbarát szállodát keressetek. Az ilyen szállásokon egyrészt sokkal jobban fel vannak készülve az apróságok fogadására (van például etetőszék, megfelelő ágy, gyerekmegőrző), másrészt a személyzet és a többi vendég is sokkal elnézőbb lesz a rosszalkodó csemetéiddel.

Forrás: Dreamstime

Utazz okosan

Ha kisebb gyerekeid vannak, akkor célszerűbb lehet nem túl távoli úti célt választani. Egy többórás repülőút kikészítheti a csemetéket, az út végére fáradtak, nyűgösek lesznek, a nyaralásotok első napja pedig az odaút kiheveréséről fog szólni. Nem is beszélve arról, hogy az utolsó napokon pedig már azért lesznek nyűgösek, mert előre is utálják a hazautat. Az általános jó tanács, bármivel is utazzatok, mindenképp vigyetek magatokkal megfelelő mennyiségű folyadékot is, plusz egy kis rágcsát és némi játékot, ami lefoglalja a kicsiket.

Forrás: Dreamstime

Közös programok

Hidd el, nem fogod tudni minden napotokat lépésről lépésre megtervezni - egy gyerekkel pedig amúgy is muszáj rugalmasnak lenned. Készíts inkább vázlatot, írd össze azokat a lehetőségeket, amelyeket, ha időtök és kedvetek van, szívesen beiktatnátok. A tervezésbe pedig feltétlenül vond bele a gyerekeket is. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden kívánságukat teljesíteni kell, hiszen akkor lehet, hogy egész nyaralásotokat egy fagyizóban kellene tölteni... De mondd el nekik a lehetőségeket, és engedd, hogy ők is kiválasszák a kedvükre valót.

Forrás: Dreamstime

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.