Sebestyén Balázs szerint a mai szülők inkább animátorok

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
szülő Sebestyén Balázs gyereknevelés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sebestyén Balázs a minap érdekes kérdést boncolgatott a Morning Show-ban. A szülői létről elmélkedett, és arról, hogy manapság sokszor a gyerekek uralkodnak, míg anya és apa azon fáradozik, hogy szórakoztassák a csemetéiket.

Mindenki jó szülő akar lenni, ami alapvetően nincs probléma, de Sebestyén Balázs szerint sokan már belefeszülnek ebbe az akarásba. Elmondása szerint sok olyan családot látott, ahol a gyermekek uralkodtak, és mindent meg is kaptak. Úgy véli a szülők sok esetben inkább úgy viselkednek, mint az animátorok.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Ez elég hülye szerep, Megadunk mindent nekik, csak szeressenek már egy kicsit" - mondta Balázs, aki azt is elmesélte, milyen következményekkel járhat az ilyen hozzáállás. "Rengeteg anyát és apát látok, amikor lemegyünk valahova a családdal. Ilyenkor

sok esetben az derül ki, hogy a gyerek uralkodik a szülein, és inkább megkap mindent, csak ne legyen balhé.

Azaz terrorban tartja a szülőt" - idézi a Best Balázs szavait. "Amikor mi voltunk kicsik, nem így volt. Persze elmentünk három hetet nyaralni Dunavarsányba, de hol animátorkodtak felettünk a szüleink? Megoldottuk: elmentünk focizni, lefoglaltuk magunkat" - mondta a műsorvezető. Hozzátette, természetesen megkapták a törődést, de máshogy, manapság viszont a szülők bármire hajlandóak.

"Manapság úgy viselkedünk, mint egy animátor, akinek az a dolga, hogy a gyerek jól érezze magát.

Egyébként én magam is az egyik legnagyobb animátor vagyok" - vallotta be Balázs, aki nemrég kisfiát is megmutatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.