Vérfagyasztó képek egy elhagyott ravatalozóból

Forrás: Northfoto -
ravatal elhagyatott elhagyott épületek elhagyott helyek épület temetkezés halottasház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg senki nem szívesen teszi be a lábát egy ravatalozóba, és halmozottan igaz ez abban az esetben, ha egy elhagyatott halottasházról van szó. Az alábbi ravatalozó valamikor egy sikeres családi vállalkozás keretében működött, manapság azonban már a pusztulás szélén áll.

Egy Calvin Oak nevű férfinál 1851-ben súlyos tuberkulózist diagnosztizáltak, az orvosok mindössze hat hónapot jósoltak neki. Oak az orvos szavait hallva úgy döntött, hogy családjával együtt Vermontból a floridai Jacksonville-be költözik, abban a reményben, hogy a melegebb éghajlat jót tesz majd a szervezetének, és kigyógyul a betegségből. A férfi döntése jó ötletnek bizonyult: csodával határos módon Oak a diagnózis után még 30 évig élt, és Jacksonville egyik legtehetségesebb üzletembere lett belőle.

A koporsók azóta is érintetlenül állnak az elhagyatott ravatalozóban Forrás: Northfoto

A többi között ő építtette az első gyárat a városban, ahol fegyvereket és lőszert gyártottak, emellett vásárolt és működtetett egy ékszerüzletet is. 1856-ban aztán Oak és fia, Byron egy halottasházat nyitottak, amit apja halála után a fiú vitt tovább.

1914-re Byron olyannyira felfuttatta a vállalkozást, hogy megbízta a Mark&Shetfall nevű helyi építészcéget, tervezzenek egy kétszintes épületet a 17 West Union Street szám alá, és oda telepítette át vállalkozását. A jól menő üzletet néhány év múlva megvásárolta egy S.M. McLellan nevű vállalkozó, aki után az üzletet Kyle McLellan Temetkezésnek nevezték el. Az 1990-es években az üzlet ismét gazdát cserélt, az új tulajdonosok azonban elköltöztették a vállalkozásukat a West Union Streetről.

Az egykori ravatalozó mára már az összeomlás szélén áll Forrás: Northfoto

A kétszintes épület azonban még ma is ott áll, ahol Calvin Oak megépíttette, teljesen elhagyottan, félig összedőlve. A képeket végignézve az ember hátán a hideg futkos.

/1611/V_rfa20161112135618

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.