Palazzo Zuccari Villa Ada Róma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kolosszeum, Spanyol lépcső, Trevi-kút - ha Rómában járunk, ezeket egészen biztosan megnézzük, vagy ha csoportos utazásra fizetünk be, biztos, hogy a "kötelező" program részei. Ám az Örök Város korántsem csak ennyi. Számos egyéb látnivalója közül most néhány olyat mutatunk be, amit lehet, hogy nem ismersz. 

Palazzo Zuccari

Ha jártál már Rómában, a Spanyol lépcsőt biztosan láttad, de azt viszont lehet, hogy nem is tudod, hogy egyszerűen elsétáltál a pokol kapujának nevezett Palazzo Zuccari mellett. Hogy miért ez a neve? A reneszánsz palota kapuja ugyanis egy hatalmasra tátott szájú arcot formál, amin keresztül is lehet menni. Persze, nem a pokolba, hanem egy gyönyörű virágos kertbe vezet. Az épületet XVI. század végén Federico Zuccari építész tervezte saját magának, és élénk társasági élet helyszíne volt.

Palazzo Zuccari Forrás: Wikipédia

Villa Ada

Szereted a csodás parkokat? Szívesen barangolsz gyönyörű növények között? Akkor Róma második legnagyobb, bárki számára látogatható díszkertje, a Villa Ada az egyik kedvenc helyed lesz. Keletkezése a rómaiakig nyúlik vissza, nekik köszönhető, hogy a kert közepén egy gyönyörű tavacska található, sok-sok növényt is évezredekkel ezelőtt telepítettek ide. A Villa Ada egyébként nem csak az odalátogató turistákat ejti rabul, ahogy elkezdődik a jóidő, a helyiek is szívesen töltik az idejüket a hatalmas fák alatt.

Villa Ada Forrás: Wikipédia

Róma a filmművészetben

Róma - történelmi, vallási nevezetességeinek és különleges hangulatának köszönhetően - számos gigaprodukció színhelyéül szolgál. Itt forgatták például az 1953-as Audrey Hepburn-filmet, a Római vakációt, de itt játszódik a város számos nevezetességét felsorakoztató Angyalok és démonok (és még számos alkotás) is.

Quartiere Coppede

Tudtad, hogy az Örök Város nem csupán reneszánsz és barokk épületekből áll? Róma északkeleti negyede, a Coppede ugyanis szecessziós stílusban épült. Itt található például a Pókpalota, a Tündérházikó, a Békaforrás, de a többi ház is mesevilágot idéz, így ezt a 31 ezer négyzetméteres kerületet sokan csak Meseországként emlegetik. Épületei Gino Coppede építész tervei alapján készültek az 1916-ban kezdődött városszépítés során.

Quartiere Coppedé Forrás: Wikipédia

Via dei Coronari

A Piazza Navona és a Tevere partján álló Angyalvár között vezet a Via dei Coronari, azaz rózsafüzér útja. A nevét onnan kapta, hogy egykor a Szent Péter-bazilikába igyekvő zarándokok jártak rajta. Akkoriban pici üzletek sora állt az alig 500 méteres utcácskán, ahol rózsafüzéreket, szentképeket, szentek szobrait, feszületeket és szentelt vizet árultak. Ma azonbanvallási kegytárgyak helyett régiségeket és mindenféle szuvenírt árusítanak.

Via dei Coronari Forrás: romeing.it

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.