Ezekkel ronthatod el otthonod hangulatát! - Lakberendezési tippek, trükkök

nappali otthon tippek trükkök lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szépen berendezted a szobát, látszólag minden a helyén van, és te elégedetten dőlsz hátra. Nos, ne tedd! Mutatunk négy olyan hibát, amit elkövethetsz, és melyektől az egész hangulatát dobhatod a kukába.

1. Mennyezeti lámpa

Ez a durva és éles fény elrontja az otthoni meleg és bensőséges hangulatot. Használatuk csak akkor indokolt, ha valóban épp mindent látnod kell a szobában – például takarítás, rendrakás, nagy családi összejövetel.

Válassz több kisebb fényforrást, és helyezd el ezeket a szoba 3-4 pontján Forrás: Pressloft

TIPP: Válassz több kisebb fényforrást, és helyezd el ezeket a szoba 3-4 pontján. Legyen köztük egy nagyobb fényt adó, inkább a mennyezet felé forduló lámpa és több kisebb asztali, vagy épp polcra csíptethető.

1. Állólámpa IKEA 29 990 Ft, 2. Polc LED lámpa Ledker 9093 Ft, 3. Üveg kristály asztali lámpa Anro 59 990 Ft, 4. Asztali lámpa Möbelix 3990 Ft, 5. Állólámpa Media Markt 5689 Ft Forrás: Life.hu

2. Zsinórok és vezetékek

Kevés kiábrándítóbb dolog létezik, mint amikor egy remekül berendezett szobát a látható tv- és lámpazsinórok uralják. Nem csupán esztétikai rombolást jelentenek, de balesetveszélyesek is, hiszen könnyű bennük elesni, gyermekek esetén pedig csábító kígyókként vonzzák a kis kezeket.

Kevés kiábrándítóbb dolog létezik, mint amikor egy remekül berendezett szobát a látható tv- és lámpazsinórok uralják Forrás: Shutterstock

TIPP: Próbáld az elektronikai berendezéseket, a falon található konnektorokhoz minél közelebb elhelyezni. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy rögzítsd a vezetékeket a padló és a fal találkozásánál, rejts el őket a díszlécekben, vagy próbáld a bútorokkal eltakarni.

3. Túl csupasz szoba

A minimalista dizájn mostanában hihetetlen módon hódít, ám ez nem egyenlő a csak alapbútorokkal. Amikor csak egy kanapé, egy kis asztal, egy szekrény van a szobában, az túl sterillé teszi.

Nem kell túlzsúfolni a nappalit, de pár színes díszpárna igazán otthonossá teheti a szobát Forrás: Pressloft

TIPP: Nem kell túlzsúfolni, de pár színes díszpárna, egy érdekes mintájú/színű függöny, egy mintás szőnyeg, vagy épp egy nagyobb cserepes növény máris otthonosabbá, egyedibbé teszi a helyiséget.

1. Zsinórfüggöny OTTO 5795 Ft, 2. Bormélia kompozíció OBI 9999 Ft 3. Díszpárna Jysk 2000 Ft, 4. Gyapjú szőnyeg Paisley Ár nem ismert Forrás: Life.hu

4. Unalmas képek

Az unalmas poszterek, replikafestmények teljesen tönkreteszik a szoba egyéniségét, főként, ha egy semmilyen képkeretet választasz hozzájuk. A családi képek, az esetek többségében otthonos hangulatot árasztanak, de ezekkel is nagyon mellé tudsz fogni, ha előre legyártott keret-mozaikba teszed őket.

A tucatposztereket tedd feltűnő és érdekes keretbe, ezzel máris elérted, hogy egy tömegtermékből egyedi válhasson Forrás: Pressloft

TIPP: A tucatposztereket tedd feltűnő és érdekes keretbe, ezzel máris elérted, hogy egy tömegtermék egyedivé válhasson. A családi fotókat rendezd szív alakba a falon – akár keret nélkül -, vagy csoportosítva, elszórtan helyezd fel őket.

1. Képkeret Nskeret: Ár nem ismert, 2. Képkeret KIKA 2559 Ft, 3. Öntöttvas képkeret Bolthely 9000 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.