Könnyű reggeli: paprikás padlizsánkrém marinált sültpaprikával

padlizsán paprika reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 6 db paprika,
  • 2 db padlizsán,
  • 2 ek almaecet
  • 1 ek cukor
  • 1dl étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db uborka
Könnyű reggelire készítsünk paprikás padlizsánkrémet marinált sültpaprikával Forrás: LifeTv

Elkészítése:

A padlizsánt és a paprikát megsütöm. Fedő alatt felgőzölöm, majd meghámozom, ezután késsel apróra vágom. Sóval, ecettel, és egy kevés zúzott fokhagymával ízesítem. Van, aki majonézzel krémesíti, úgy is nagyon finom, az egy modernebb formának mondható. A meghámozott paprikát ecet, só, cukor, napraforgóolaj keverékébe, azaz marinádba teszem. Egyszerűbben: készítek egy magyaros saláta ecetet, egy kevés étolajjal. Akár sajt és savanyú uborka is kerülhet mellé felkockázva.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.