tűzrakó hely Nyár tábortűz kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyáresték esszenciális hozzávalója a tűzrakás. Egy kis borozáshoz és beszélgetéshez is kellemes hangulatot teremt, a sütögetéshez pedig végképp elengedhetetlen a tábortűz. 

Nagy szerencse, ha akkora kert áll rendelkezésetekre, amibe könnyedén be lehet építeni a tűzrakó helyet. Ha azonban nem elég nagy a kert, vagy nincs lehetőség így beilleszteni az állandó tűzrakót, akkor érdemes mobil eszközökben gondolkodni. Ezeknek az előnye, hogy kisebb helyet foglalnak, bárhova helyezhetőek, ha éppen más program miatt láb alatt lennének, akkor egyszerűen el lehet tenni őket, viszont ugyan úgy köréjük lehet gyűlni tűzgyújtáskor, mint a kiépített tűzgyújtó helyek esetén.

A beépített kerti tűzrakók helyigényesek Forrás: brooklynlimestone.com, Lucy's Lampshade
  • Ha kifejezetten a hangulat a lényeg, akkor ilyen különleges gömbformájú tűzrakóban is érdemes gondolkodni. A rozsdásított felület, az erdei minta igazi mesebeli hangulatot teremt.
Tűzrakó gömb, erdei mintával kertesotthonbolt.hu 108 000 Ft Forrás: kertesotthonbolt.hu
  • Ha esetleg sütögetni is szeretnétek, akkor a tálformájú tűzrakókat ajánljuk. Ezekre akár rácsot is lehet tenni, de szalonnasütéshez mindenképpen alkalmas. Sokféle stílusban megtalálhatóak ezek a tűzrakó tálak: rusztikus, letisztult, de a gránitlappal még elegáns hatást is elérhetünk velük, így könnyű megtalálni azt a formát, ami illik a kertbe vagy a teraszra.
Tálformájú tűzrakók 1. kertesotthonbolt.hu 43 000 Ft, 2. kertesotthonbolt.hu 49 000, 3. kertesotthonbolt.hu 45 000 Ft Forrás: kertesotthonbolt.hu
  • Ha mindenhova magatokkal vinnétek, akkor az összecsukható, hordozható tűzrakó a nektek való. Összeszereléséhez nincs szükség szerszámokra, csak egyszerűen kik kell hajtani. A tűz a rozsdamentes hálón ég, amit annyira sűrűn szőttek, hogy a hamu ne essen át rajta.
Hordozható tűzrakó Aliexpress 21.90 dollár Forrás: Aliexpress

Szerezd be a nyári hűsölés legfontosabb kellékeit: rendezd át a kertet

Számtalan oka lehet annak, ha egy nyári szezon nyaralás nélkül telik. Ebben az esetben próbáljátok meg az otthonotokban megteremteni azt a felhőtlen hangulatot, amit a tengerparti kiruccanások, balatoni strandolások jelentenek. Ezúttal a kertre koncentrálunk, hiszen a szabadtér a nyár igazi helyszíne. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.