Legyen a konyhádban végre rend! – Ötletek a praktikus tárolás jegyében

praktikus tárolás helytakarékos konyha ötletek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A praktikusság és a helytakarékosság elsőszámú szempont egy konyha esetén, mi pedig remek ötleteket hoztunk, hogy ezt könnyedén, átalakítás nélkül elérhesd. Nem számít, mekkora a konyhád, vagy mennyi hely van benne, ezekkel az ötletekkel tágasabb és élhetőbb lesz.

Tárolj okosan!

1. Tegyél be a polcra egy vagy több irattartót, és tárold abban a palackokat, konzerveket. Ezzel a megoldással teret nyersz és átláthatóbbá is teszed a konyhaszekrényedet.

Forrás: pbjstories.com, drivenbydecor.com

2. A fűszereket, tésztákat, kekszeket tedd külön egy kis kosárkába, így egyszerűen kereshetsz köztük, és egész biztos, hogy egyik sem fog a polc mögé becsusszanni.

Forrás: pbjstories.com

3. Egy törülközőtartó is remek szolgálatot tehet, például a tisztítószerek tárolásában. Akaszd fel a szekrényajtó belső felére, majd tedd rá a spray-ket.

Forrás: homeroad.net

4. A konyha a családi élet központja, sokan tesznek például üzeneteket a hűtőre. Használd ki a polcajtók belső felét: apró üzenőfal, kulcstartó, bevásárlólista... stb.

Forrás: Twotwentyone.net

5. A magas konyhaszekrények gyakran kihasználatlanok, mivel csak az alapterületét tudod tárolásra használni. Ezt egyszerűen, plusz elemek beszerelése nélkül orvosolhatod: vegyél bele egy fém- vagy műanyag polcot – ez lehet akár egy nagyobb mappatartó is -, és máris egymásfölé helyezheted az edényeket, tányérokat, műanyag edényeket.

Forrás: aplaceforeverything.co.uk

6. Ne zacskóban tartsd a lisztet, cukrot, rizst és egyéb száraz alapanyagot. Tedd üveg- vagy műanyag tárolókba, és címkézd fel őket. Átláthatóbb és praktikusabb is így.

Forrás: Chez Larsson, The Social Home

7. Használd ki az ajtókat! Csavarozz fel egy fém kispolcot, és tedd bele például a vágódeszkákat, vagy épp a fedőket. De kis kampókkal akár a felakasztható konyhai eszközöket is tarthatod a szekrények, polcok ajtaján.

Forrás: whisperwoodcottage.com, Kathryn Wirsing

8. A borospoharak tárolása igen nehézkes, mivel öblös tetejük miatt nagy helyet foglalnak. Spórolj helyet. Felváltva tedd egymás mellé a poharakat: minden másodikat fordítsd fejjel lefelé.

Forrás: Kathryn Wirsing

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.