Ne csak alvásra használd! – Spórolj magadnak helyet a kis hálószobádban

háló spórolj hálószoba kis alapterület alvás bútor lakberendezés
Egy lakásban vagy házban, gyakran a hálószoba kerül a legkisebb helyiségbe. Úgy gondolhatod, hogy itt töltöd napod legkevesebb aktív részét, amely részben igaz is. Nem szabad azonban megfeledkezned arról, hogy egy szűk térben nem lesz pihentető az alvás, se kellemes az ébredés, a készülődésről már nem is beszélve. Korábban írtunk már arról, hogy mik azok, amiket azonnal ki kell dobnod a hálódból, most pedig mutatunk pár trükköt, melyekkel a kis alapterületet nagyobbnak érezheted.

1. A beépített – falba süllyesztett - könyvespolcok extra tároló helyet biztosítanak anélkül, hogy a szobában súlyos bútor foglalná a helyet.

2. Ne pazarold el a helyet egy grandiózus fejtámlára. Inkább azt a falat, mely az ágy háta mögött húzódik, emeld ki egy különleges mintájú, textúrájú tapétával, poszterrel.

3. Egy kis hálószobában, a falfelületek nagyon értékesek. Épp ezért tedd az ágyadat az ablak alá. Nem csak praktikus, de igen impozáns hatást is elérhetsz így.

Ha az ablak alá teszed az ágyat, akkor a falfelületeid szabadon maradnak Forrás: Shutterstock

4. Éjjeliszekrény helyett, szereld az ágy fölé a két kislámpát.

5. Használd ki az ágy alatti területet. Remek pakolóteret nyersz így, ahol ruhákat, könyveket is tárolhatsz. Egy hosszan lelógó ágytakaróval pedig nappal észre sem fogod venni. Természetesen dönthetsz úgy, hogy fiókokkal és különböző tároló egységekkel felszerelt ágyat veszel, ebben az esetben még az éjjeliszekrényt is megspórolhatod.

6. Használj tükrös szekrényeket, így nagyobb tér érzetét keltheted.

A tükrös gardróbszekrény optikailag tágítja a pici hálószobát Forrás: Shutterstock

7. Kis helyiségbe általában nem ajánlott a sötét falszín. Akkor azonban, ha ez világos bútorokkal és kiegészítőkkel párosul, akár ellenkező hatást is elérhetsz.

8. Az úgynevezett fészekasztalkák, azaz egymásba rakható bútorok tökéletes megoldásnak bizonyulnak egy aprócska hálószobában.

1. HOLMSUND kinyitható kanapé - IKEA 139.990 Ft, 2. LivinHill Vintage fali lámpa - Grandohome.hu 9510 Ft, 3. Ágy alatti tároló - KIKA 3599 Ft, 4. Egymásba tolható asztal - Vidaxl.hu 31.059 Ft, 5. Ágy - butor1.hu 80.900 Ft, 6. Üvegszövet tapéta - webaruhaz.kulcs-soft.hu Forrás: Life.hu

9. Amennyiben a hálószobát egyfajta szülői nappaliként is használnád, úgy érdemes egy kanapéágyban, vagy egy kihúzható kanapéban gondolkodnod.

10. Tégy egy-két túlméretezett kiegészítőt – például lámpát - a hálóba, így elvonod a figyelmet az eredetileg kis alapterületről.

Támadnak a poloskák – Így űzd ki őket a lakásból!http://www.life.hu/otthon/20180424-tamadnak-a-poloskak-igy-uzd-ki-oket-a-lakasbol-tippek-otletek.htmlTámadnak a poloskák! Igen, ismét megjelentek ezek a zöld és barna rémek, akik túl hangosak és túl nagyok ahhoz, hogy elnézőek legyünk velük szemben. Tavaly rengeteget szenvedtünk a poloskáktól, ezért minden létező riasztó és irtó módszert kipróbáltam. Így, most első kézből tudhatod meg, hogy melyik, miként válik be a valóságban. OtthonOrigo8 felkavaró biztonsági kamerás felvétel – Te nyugodtan alszol?http://www.life.hu/otthon/20170518-8-felkavaro-biztonsagi-kameras-felvetel-otthon-biztonsagban.htmlA biztonsági kamerák tekinthetők áldásnak vagy átoknak. Egyrészt megadják az otthonunk feletti kontroll érzését, amikor távol vagyunk, másrészt kézzelfogható bizonyítékokkal szolgálnak egy esetleges betörés vagy bűncselekmény alkalmával. Sőt, már egyre több bébiőr is készít valós idejű felvételeket. Bizonyos esetekben azonban inkább fejfájást és felesleges félelmet idéznek elő az emberben, amikor ad hoc visszanézi a felvételeket. Otthon--Pillants be 8 híres író hálószobájábahttp://www.life.hu/otthon/20170921-pillants-be-8-hires-iro-haloszobajaba-irodalmi-nobel-dij-tervrajz-ernest-hemingway.htmlSzámos író számára a hálószoba nem csupán a pihenés tere volt. Sok esetben egyfajta dolgozószobaként is funkcionált. Ezek a kreatív terek, ahol sok korszakalkotó mű is született – ha csupán fejben is -, most lelepleződnek. Otthon--5 stúdiólakás design, avagy így rendezd be a kicsi, egyterű otthonodathttp://www.life.hu/otthon/20180507-5-studiolakas-design-avagy-igy-rendezd-be-a-kicsi-egyszobas-otthonodat.htmlElsőként érdemes tisztázni, hogy mit is takar a stúdiólakás. Ez az elnevezés lényegében a kicsi alapterületű, egyszobás – sok esetben galériás – lakásokat jelöli. Ezek berendezése nem egyszerű, hiszen rengeteg funkciónak kell megfelelnie a zsúfoltság érzete nélkül. OtthonOrigoBizarr otthonok 3. - Kukában él, és hajléktalanoknak készít szemétből otthonthttp://www.life.hu/otthon/20180502-bizarr-otthonok-kukaban-el-es-hajlektalanoknak-keszit-szemetbol-otthont.htmlA hajléktalanok gyakran laknak kukák, konténerek szomszédságában – főleg az Egyesült Államokban -, de olyanról ritkábban hallani, hogy konkrétan a szemetesben leljenek új otthonra. A „Homeless Homes Projekt" kitalálója, Gregory Kloehn nem az a fajta, aki bort iszik és vizet prédikál. Bizony, nyáron maga is egy kuka-házban él. Otthon--Jennifer Lopez és barátja, Alex Rodriguez luxuslakást vettek New Yorkbanhttp://www.life.hu/otthon/20180412-jennifer-lopez-enekesno-es-baratja-alex-rodriguez-luxuslakast-vettek-new-york.htmlJennifer Lopez és barátja, Alex Rodriguez potom 15,3 millió dollárért vett szerelmi fészket. Választásuk egy 400 négyzetméteres luxuslakásra esett, mely New York-i 432 Park Avanue-ban, a világ legmagasabb lakóházában van. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.