Recept: sajttal töltött karaj babsalátával

Forrás: LifeTv -
retek karaj saláta bab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 300 g lilabab
  • 200 g retek
  • 4 cl szójaszósz
  • 80 g póréhagyma
  • 2 dl almaecet
  • 5 cl olívaolaj
  • kevés friss chili
  • 600 g karaj csont nélkül
  • 150 g sajt a töltéshez (félzsíros)
  • 50 g szójaszósz
  • 40 g méz
  • 4 szelet bacon
Sajttal töltött karaj babsalátával Forrás: LifeTv

Elkészítése:

A megfőtt lilababot összekeverem az apróra vágott póréhagymával, és kisebb cikkekre vágott retekkel. Kevés chilit vágok bele, ízesítem szójaszósszal és almaecettel. Kevés olívaolajat is keverek bele. Nyitott szeletet vágok a karajból, majd bepácolom szójaszósszal, és belül megcsorgatom egy kevés mézzel. Belefektetem a görögszénamaggal ízesített sajtot. Ráhajtom a hús másik felét. Baconba beletekerem, hogy ne nyíljon sütés közben. Serpenyőben lassan megsütöm.

Nézd meg a teljes adást:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.