megjelenés ízléses nők szokás csinos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szerencsés genetika sokat segít abban, hogy megőrizd a fiatalságod, de a nem megfelelő napi rutinnal sokat ronthatsz a kinézeteden. Eddig talán fel sem tűntek berögződött, rossz szokásaid, amelyek hosszú távon ártalmasak lehetnek. Szabadulj meg tőlük, amilyen gyorsan csak tudsz!

1. Ha a copf a kedvenced

A szoros hajgumik nem tesznek jót a hajszálaknak, roncsolják a felületüket, amitől frizurád töredezetté válhat. Nyári melegben az izzadást követően a fejbőr befülledhet, emiatt gyakrabban kell hajat mosni, ami a fejbőrt és a hajat egyaránt kiszáríthatja. Ha túl szorosan fogod össze, hajhullást is okozhat.

2. Az arc és a kézfej védelme kimarad

A napozás során a hölgyek sokszor elfelejtik napvédővel bekenni ezt a két nagyon fontos területet. Az arcbőr ugyan úgy megéghet, mint az egyéb testrészeink, ráadásul a nap pigment foltosodást is okozhat, ha a bőr nem kap megfelelő védelmet. Az idő múlása a kézfejeken látszik leginkább. A vékony bőr nagyon érzékeny, kevés zsírszövet van alatta, így könnyen ráncosodik és idővel a vénák is láthatóbbakká válnak. Az UV sugárzás nem kíméli a kezet, öregségi foltokat is okozhat. Nyáron tehát ne feledkezz meg a kézfejeidet is bekenni, de a nyak és a dekoltázs környékére is alaposan figyelj!

Amikor napvédőt használsz, ne hagyd ki a nyakadat és a kézfejedet sem Forrás: Shutterstock

3. Keresztbe tett lábak

Ha így ülsz, csökken a vérellátás a lábaidban, mivel a nyomás alá került erekben a vér nem tud megfelelően áramlani. Ennek a következménye a már meglévő visszeres keringési zavar romlása, sőt, visszértágulat is kialakulhat. A másik probléma, hogy a keresztbe tett láb elzsibbadhat, hiszen elnyomja a térdnél futó idegeket. Különösen a kismamáknak veszélyes így ülni. Figyelj arra, hogy ülés közben mind a két lábadat tartsd a talajon.

4. Jaj, neked nedves haj

Bár könnyebbnek tűnhet a vizes hajat kifésülni, de ez nem jó ötlet, hiszen a nedves tincsekben sokkal nagyobb kárt tehetsz egy hajkefével. Ilyenkor a szálak jóval sérülékenyebbek, és hajlamosabbak töredezetté válni. Hogy ezt elkerüld, óvatosan itasd fel a vizet egy törölközővel a hajról, aztán kezdd a hajszárítóval szárazra fújni. Ezután érdemes csak formázni.

5. Túl sok a púder

A legrosszabb, amit a bőröddel tehetsz, ha meglátod, hogy olajosan fénylik, és rögtön be is púderezed. Ezzel azt éred el, hogy a kő- vagy porpúder eltömíti az arcbőr pórusait, és hamarosan megjelennek a mitesszerek és a pattanások. Ha fénylik az arcbőröd, használj mattító kendőt.

A púder eltömíti az arcbőr pórusait Forrás: Shutterstock

6. A fél világ a válladon

A teletömött kézi- vagy válltáska egyáltalán nem tesz jót a gerincnek. Nehéz kihúzni magad, ha a táska súlya lefelé húzza a válladat. Mindenki csak annyi tárgyat pakoljon a táskájába, amennyi feltétlenül szükséges számára, ha nem szeretne gerincferdülést kapni. Arról nem beszélve, hogy görbe háttal nehéz magabiztosnak tűnni. Persze vannak olyan helyzetek, amikor muszáj sok mindent magaddal cipelned, de ilyenkor törekedj arra, hogy a kézitáskát felváltva hordd a kezedben, vagy ha hosszabb fazon, akkor tedd át egyik válladról a másikra.

7. Forró hajszárító

Amikor a haj magas hőmérsékletnek van kitéve, nagyon szárazzá és törékennyé válhat. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, tartsd a hajszárítót legalább 15 cm-re a tincsektől. A kifújt levegő lehet meleg, de forró nem, mert az erős hő igénybe veszi a hajat. Érdemes hajformázó habot vásárolni, mert az megvédi a hajszálakat, és könnyebbé teszi a tincseket. A sütővasat és hajvasalót is csak alkalomszerűen használd.

8. Szemöldökszedés nappal

Amikor a csipesszel nekiesel a szemöldöködnek, hogy szép íveltté formázd, este tedd, miután megmostad az arcodat. Hogy miért? Mert így csökkented az esélyét annak, hogy baktériumok kerülhessenek a bőröd alá, és nem kell a szemöldök körüli irritált bőrt alapozóval elfedned, ami szintén nem tesz jót a bőrnek. A tökéletes időpont a szemöldökök formálására tehát csakis az este, egy alapos arctisztítás után.

Ne napközben szedd ki a szemöldöködet, mert baktériumok kerülhetnek a bőröd alá Forrás: Shutterstock

9. A körömágy és az olló

Tévedés, hogy a körömágy bőrét le kell vágni! Ha túl mélyre vágsz az ollóval, az gyulladáshoz vezethet, sőt a bőr megvastagodva vissza is nőhet. A helyes ápolás vagy egy langyos kézfürdővel vagy egy körömágypuhító olaj felkenésével kezdődik. Ha ezzel megvagy, kapd elő a manikűrkészletedből a speciális pálcikát vagy fém bőrfeltolót, amivel nyomd vissza a bőrt a körömágy alá.

10. Parfümfelhő

Nyáron óvatosan kell bánni a parfümökkel. Az erős napfény hatására a bőr reakcióba léphet a parfümmolekulákkal és emiatt barnás foltok jelenhetnek meg a befújt területeken vagy akár bőrallergia is felléphet. Erős napsugárzásban érdemes kifejezetten bőrbarát, nyári termékeket használnod, mint amilyenek a testpermetek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.