Kutatók figyelmeztetnek: nem szabad megölni az otthonunkban élő pókokat

Forrás: Biosphoto/Cyril Ruoso / Biosphoto/Cyril Ruoso -
Bogár otthon pók hasznos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valamiért senki sem kedveli otthonában a hívatlan vendégeket, hát még azokat, akik hosszú hónapokra szeretnének maradni kérés nélkül. Ilyenek a pókok is, így a legtöbb ember, ha meglát egyet, azonnal szabadulna tőle. Pedig nem sok vizet zavarnak, ártalmatlanok sőt, nagyon hasznosak. 

Kevés olyan ember van, aki rajong a pókokért. Ha meglátunk egyet a lakásban, mindenáron meg akarunk szabadulni tőle, pedig nem kellene. Kutatók figyelmeztetnek arra, hogy próbáljunk meg a pókokkal együtt élni, ugyanis nagyon hasznos kis állatok. Elpusztításukkal magunknak okozunk bajt, hiszen pontosan nem azt az ízeltlábút kellene kiiktatni otthonunkból, amelyik segít.

Hagyjuk élni a pókokat Forrás: Biosphoto/Cyril Ruoso / Biosphoto/Cyril Ruoso

A pókok ugyanis megfogják az egyéb kártevőket és a betegségeket terjesztő bogarakat is: ez számukra táplálékot, számunkra pedig kevesebb fejfájást jelent. Ezen ízeltlábúak nagy része ráadásul teljesen észrevétlenül éldegél a lakásban, ás abszolút ártalmatlan - írja az awarenessact.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.