Geppetto építkezés ház Pallaghy Kata belsőépítészet Magyarország álomotthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor valaki építkezésbe kezd, nagyon nehéz maga elé képzelnie, hogy milyen lesz kívülről a háza. Ám ami ennél is nehezebb, az a belső terek látatlanban történő kialakítása. A belsőépítészet messze túlmutat a berendezési tárgyakon; hol legyen elválasztó fal, kapcsoló, milyen szerelvényekre lesz szükség... stb. Most egy ilyen tervezési folyamatba adunk bepillantást, és természetesen megmutatjuk a lenyűgöző végeredményt is. Egy hazai szépség következik.

Az építészet és belsőépítészet manapság túlmutat a ház entitásán. A tervezésnél fontos szempont, hogy a környezetébe is képes legyen beilleszkedni - a külső terekkel, kerttel kialakított tényleges, materiális és vizuális kapcsolat révén. A most bemutatott ház esetében, ez fokozottan igaz, mivel a kilátás és látvány minden tekintetben dominanciát élvezett. A praktikum, az esztétikum, valamint az imént említett szempont figyelembe vétele mellett kellett a Geppetto Belsőépítész Irodának
csodás belső tereket kialakítania.

A kilátás és látvány minden tekintetben dominanciát élvez Fotó: Jaksa Bálint/Geppetto

A koncepció

Érdekes csavar volt, hogy a tulajdonosok építési tervekkel együtt vásárolták meg a telket, ezen pedig nem kívántak változtatni, mivel formailag és az elrendezést illetően megfelelő volt számukra.

A fiatal pár családalapítás előtt állt, tehát a koncepció szerves részét képezte, hogy később a gyermekek számára is megfelelő legyen mind használat, mind biztonság tekintetében.

A nappali Fotó: Jaksa Bálint/Geppetto

Pallaghy Kata senior belsőépítész és a megrendelők között nagyon hamar kialakult a közös hang. A terveket több beszélgetés előzte meg, melyek alatt kiderül, hogy a tulajdonosok életritmusa, időbeosztása, élethelyzete és egyéni igényei milyen helyiségeket, térkapcsolatot igényelnek, valamint fel kellett állítani egy fontossági sorrendet is.

Az étkező Fotó: Jaksa Bálint/Geppetto

A megvalósítás

A ház egészében a világos, letisztult enteriőr dominál, melyet a rejtett tároló bútorok tesznek igazán egyedivé és praktikussá. A lépcső alatt egy temperált tér került kialakításra, mely egyenletes hőmérsékletet biztosít az ott tárolt borok számára. Funkcióját tekintve ez borospince, csak kisebb helyigénnyel és a házhoz illő dizájnnal.

A lépcső alatt egy temperált tér, egy 'borpince" került kialakításra Fotó: Jaksa Bálint/Geppetto

Az emeleti fürdőszoba kialakításánál, a megrendelőknek határozott elképzelésük volt; fürdés közben maximálisan lehessen élvezni a gyönyörű kilátást. Az álom megvalósítása önmagáért beszél: csodás.

Az emeleti fürdőszoba Fotó: Jaksa Bálint/Geppetto

A nappali éke egy nagy bioetanol kandalló, mely bár valódi lánggal üzemel, mégse kellett kéményt a házhoz építeni.

Van egy kandalló a nappaliban, kéményre mégsem volt szükség Fotó: Jaksa Bálint/Geppetto

Pallaghy Kata és csapata

A stúdió, amelynek Kata is a tagja, az egyik legtapasztaltabb és talán legsikeresebb budapesti belsőépítész-iroda. A nemzetközi mércével mérve elsőrangú dizájn, a biztos stílusérzék, a terek személyreszabottsága és a belsőépítészeti megoldások eredetisége náluk magától értetődik. A stúdióban dolgozik enteriőrtervező, belsőépítész, építész, formatervező, de még szociológus is. Ez a csapat képes egyben látni a végeredményt, és ezt le tudja fordítani részletmegoldásokra, érti a kivitelezők nyelvét, és mindezt eredményesen képviselni is tudja.

Az elkészült ház remekül visszatükrözi, hogy a megrendelők és a belsőépítész csapat között gördülékeny és jó hangulatú munkakapcsolat valósult meg. A tulajdonosok imádják új otthonukat,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.