Kerti dekorációs DIY ötlet – Boszorkánykunyhó, amit egy olvasónk készített: videó

Forrás: Facebook/Creative Minutes -
olvasói levél saját kezűleg DIY kerti dekoráció saját készítésű boszorkány kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig nagy öröm az olvasói megkeresés, legyen az bárminemű visszajelzés, vagy épp témajavaslat, ötlet. Hiszen mi nap mint nap azon dolgozunk, hogy olyan tartalmat állítsunk elő, ami érdekel Téged és szívesen olvasol róla. A minap egy fiatal hölgytől kaptam levelet, amiben megmutatta a saját maga készítette kerti dekorációját. Annyira kreatív és profi megvalósítással szembesültem, ami kenterbe veri a külföldi DIY-os oldalakat. Ezt Neked is látnod kell!

Judit mindig is szeretett alkotni, év elején pedig elkezdte videóra venni a műveit, amiket egy kis kézügyességgel bárki utána tud csinálni.

Most egy lélegzetelállító boszorkánykunyhót készített, melynek alapját szintén újrahasznosított holmik adják. Ne ijedj meg, elsőre talán bonyolultnak és időigényesnek tűnhet, de hidd el, a végeredmény megéri a belefektetett energiát.

Így készült a kerti dekorációnak szánt boszorkánylak

A háza alapját újrahasznosított dobozok és kartonpapír adja, amiket Judit egy matt felületű ragasztószalaggal erősített össze. Az oldalakat juta szalaggal vonta be, hogy később a csemperagasztó – amibe az utolsó fázisban kerülnek majd a kavicsok - könnyedén megtapadhasson a ház oldalán. Ezzel a ragasztóval vonta be a kartonpapírból megformázott tetőket is, egyrészt, hogy megerősítse őket, másrészt, hogy így alakítsa ki jellegzetes ívüket. Az ajtót, az ablakokat és a cserepeket levegőre száradó gyurmából készítette el. Az ablak rácsaihoz szilikonformát, akril tömítőpasztát és ragasztólakkot használt.

A gyurmából készült kiegészítőket sima iskolai ragasztóval illesztette a házhoz, akrilfestékkel tette őket élethűvé, majd a folyamat végén lelakkozta őket.
Utolsó fázisként bevonta csemperagasztóval a ház oldalait, és belenyomkodta a kavicsokat.

Boszorkánykunyhó újrahasznosított dobozokból Forrás: Facebook/Creative Minutes

Tipp: Levegőre száradó gyurmából egyéb kiegészítőket is lehet a boszorkánykastélyhoz készíteni, mint a seprű, fekete macska, lámpa.

Próbáld ki Te is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.