Minden héten egy apró változás: így fogyott le a 126 kilós anyuka

fogyás életmódváltás
Habár gyerekként imádott mozogni, tinédzserként a gyorsételek hatására rendkívül sokat hízott Keely Dellit. A harmadik terhessége után végül elhatározta, hogy változtat az életén, és nem is akármilyen módszerrel. Ismerd meg Keely történetét!

"Gyerekkoromban minden barátomnál aktívabb voltam. A szüleim is sportoltak, apukám tűzoltó volt és szörfös, anyukám rendőr és triatlonista, így egészen egyszerűen az ő életmódjukat követtem: tisztán étkeztem és sportoltam.

Keely Dellit a harmadik gyermeke születése után 126 kilósra hízott, ekkor döntötte el, hogy változtat az életén Forrás: Instagram/losingkeelos

Aztán jött a pubertáskor. Valahogy elvesztettem az érdeklődésemet a sport iránt, 14 évesen ráadásul megkaptam az első munkámat, mégpedig egy gyorsétteremben, ami egyúttal ingyenhamburgert és -sültkrumplit jelentett. A következő években rengeteget híztam, végül az érettségi előtt döntöttem el, hogy lefogyok. Jobb formában akartam befejezni a középiskolát. Edzéssel és a kalóriák számlálásával sikerült 20 kilót fogynom, az örömöm azonban nem tartott sokáig. A középiskolát követő szeptemberben elköltöztem otthonról, és nagyon gyorsan visszanyertem a leadott súlyt, illetve sajnos többet is.

A következő három évben három gyermekem született, ez idő közben a fogyás persze elképzelhetetlen volt. A harmadik terhességem alatt viszont már nem is mértem magam, egyszerűen nem akartam tudni, hogy hány kiló vagyok. A fordulópont aztán akkor jött el, amikor a harmadik gyermekem születése után hazamentem. Ekkor ráálltam a mérlegre, ami 126 kilót mutatott. Ez volt a legnagyobb súlyom. Tudtam, hogy változtatnom kell, és nemcsak azért, amit a mérlegen látok, hanem azért is, mert kimerültnek és enerváltnak éreztem magam. Anyaként szerettem volna a legjobb formában és mindenek előtt egészségesen állni a gyerekeim mellett.

Anyaként szeretett volna példát mutatni, és a legjobb formáját hozni Forrás: Instagram/losingkeelos

Anyaként, három gyereket nevelve tudtam, hogy minél egyszerűbb módszerre van szükségem a fogyáshoz. Végül elhatároztam, hogy minden héten egy új, apró változást hozok az életembe, ami az életmódváltásomat támogatja. Kezdetben a gyorsételeket se iktattam ki az étrendemből, mindössze kisebb adagokat ettem belőlük. Ezután fokozatosan egészségesebb verziókat kerestem.

Ahogy sikerült szokássá válnia egy-egy újabb változásnak, jöhetett a következő. Például elhagytam a szénsavas üdítőket és a cukrozott gyümölcsleveket, helyettük pedig vizet fogyasztottam. Aztán a fehér rizsről átálltam a barnára, majd kipróbáltam a növényi tejeket. Szépen fokozatosan a főzés is egyre nagyobb szerepet kapott a hétköznapjaimban. Ezek az apró, fokozatos változások vezettek el az életmódváltáshoz. Ma már elmondhatom, hogy teljes mértékben egészséges és tápláló ételeket eszem, sok zöldséggel és gyümölccsel.

Teljes mértékben egészséges és tápláló ételeket evett, sok zöldséggel és gyümölccsel Forrás: Instagram/losingkeelos

Ami a sportot illeti, abban is lépésről lépésre haladtam, az elején semmilyen edzéstervem sem volt. Csak annyi célt tűztem ki magam elé, hogy többet mozogjak, így egyre többet sétáltam a gyerekekkel, majd videók segítségével kezdtem tornázni. Ahogy kissé erősebb és magabiztosabb lettem, csatlakoztam egy boot camp csoporthoz. Egyre jobban megszerettem az edzést, visszajött az a lelkesedés, ahogy gyerekként is élveztem a mozgást. Olyannyira komolyan vettem, hogy hamarosan én is igazolt edző lettem.

Mi az a boot camp?

A tengerentúlon kifejezetten közkedvelt sport, ami a hadsereg újoncainak kiképzésében jellemző feladatokat használ fel az edzés során.
Miután 57 kilótól szabadult meg, már az izomépítés volt a célja Forrás: Instagram/losingkeelos

Tizennégy hónap alatt 57 kilót fogytam, és ezután már nem is a fogyás volt a cél, hanem az izomépítés és az erősítés. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy el tudtam érni ezt a változást az életemben. Soha nem bántam meg, hogy kis lépésekkel haladtam, teljesen kiegyensúlyozott volt az életmódváltásom. Most, személyi edzőként másoknak is ezt a gondolkodásmódot igyekszem átadni: az apró sikerek és a hosszú távú egészségmegőrzés fontosságát."

Napi 10 perc ugrókötelezés a tökéletes alakért – így csináldhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190104-napi-10-perc-ugrokotelezes-a-tokeletes-alakert.htmlHa megfogadtad, hogy idén többet mozogsz, de nem szeretnél egyből drága sportfelszerelésekbe beruházni, vegyél egy ugrókötelet. Amellett, hogy a legolcsóbb mozgásforma, a legjobb kardióedzés. Ez Zsír!OrigoTop 5 legnagyobb fogyás 2018-bólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190103-legnagyobb-fogyasok-2018bol.htmlKorábban összegyűjtöttük azoknak a nőknek a történetét, akiknek a sport megmentette az életét. Most pedig azokat az életmódváltókat szedtük össze 2018-ból, akik számára a fogyás egészen új távlatokat nyitott: egészséget, önbizalmat, új életet adott. Ez Zsír!Origo2018 leginspirálóbb történetei: nők, akiknek a fitnesz megmentette az életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181213-2018-leginspiralobb-tortenetei-nok-akiknek-a-sport-megmentette-az-eletet.htmlAhogy visszatekintettünk az idén megjelent cikkeinkre, kirajzolódott, hogy 2018 a rendkívüli történetek éve volt. Most azokat szedtük össze nektek, amelyek számunkra is különösen inspirálóak voltak, hiszen olyan nőkről szólnak, akik nagyon, de nagyon messziről indultak, és mégis képesek voltak egészségessé válni, és elérni a céljaikat. Ez Zsír!OrigoMelyik magyar sztáré 2018 legdögösebb kockahasa? Szavazz! http://www.life.hu/ez-zsir/20181214-magyar-sztarok-kockahasa.htmlKiváncsiak vagyunk rá, hogy szerintetek melyik magyar celeb villantotta a legdögösebb kockahasat 2018-ban. Listánkra idén igencsak sokféle szereplő került fel. Szavazz a kedvencedre! Ez Zsír!OrigoHalle Berry megosztotta 2019-es fitneszcéljaithttp://www.life.hu/ez-zsir/20190103-halle-berry-megosztotta-2019es-fitneszceljait.htmlHalle Berry nem csak azért sportol, hogy jó alakja legyen. Neki ez a kedvenc hobbija, ettől töltődik fel a leginkább, nem beszélve arról, hogy imádja, hogy erős, fitt és energikus lesz tőle. A színésznő az idén másokat is a mozgásra inspirál! Ez Zsír!Origo2018-as mérleg: sztárok, akik durván meghíztakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181213-kulfoldi-sztarok-akik-meghiztak-2018ban.htmlAhogy az lenni szokott, év vége felé közeledve elkészítjük az aktuális évi mérleget. Most megmutatjuk, kik azok a külföldi sztárok, akikre 2018-ban felszaladtak a kilók. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.