A szakértő szerint csak az igazán nagy kánikulában tehetjük hűtőbe a csokoládét

Forrás: Shutterstock -
csoki hűtőszekrény csokoládé tárolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan a hűtőben tartják a csokoládét, hiszen könnyen megolvadhat. Ám a szakértő szerint ezt ne tegyük, hiszen a hideg nem hagyja, hogy igazán felszabaduljanak az ízek. 

Luke Owen Smith csokoládé-szakértő szerint sokan a boltból hazatérve azonnal a hűtőszekrénybe rakják a csokoládét. Ez hatalmas hiba, hiszen így nem szabadulnak fel azok az ízek és aromák, amelyekért egyébként fizettünk.

Ne tedd hűtőbe a csokoládét! Forrás: Shutterstock

Szerinte a nagyon hideg legalább annyira megzavarja a csokoládét, mint az extrém meleg. Legjobb, ha sötét szekrényben tároljuk, ahol 10 és 20 fok között van a hőmérséklet, a legideálisabb, ha 15. Azt mondja, hogy csak akkor szabad hűtőszekrényben tárolni, ha az otthoni hőmérséklet eléri a 28 fokot, ami már igazán képes megolvasztani a csokoládét – írja a The Sun.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.