Egy mérőszalag segítségével megtudhatod, valóban van-e rajtad súlyfelesleg

fogyás súlyfelesleg hízás túlsúly mérőszalag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan a BMI kalkulátort használják, ha szeretnék megtudni, van-e rajtuk súlyfelesleg. Ám ez sok dolgot nem vesz figyelem. Egy szakértő most elárul egy egyszerűbb és szerinte hatásosabb módszert. Nincs szükség hozzá másra, csupán egy mérőszalagra. 

Dr. Michael Mosley szerint a BMI kalkulátor jó módszer arra, hogy kiszámítsuk, túlsúlyosak vagyunk-e, ám nem minden esetben. A mérés ugyanis nem veszi figyelembe sem a csontsűrűséget, sem pedig az izomtömeget. Ígye előfordulhat, hogy élsportolókat is túlsúlyosnak mutat.

Az orvos szerint van egy egyszerűbb módszer is arra, hogy megállapítsuk, valóban túl sok zsírt tárol-e testünk. A Daily Star cikke szerint a doktor azt ajánlja, hogy mérjük meg egy mérőszalaggal a testmagasságunkat, ezután pedig a derekunk körméretét. Utóbbi ugyanis maximum fele akkora lehet, mint a magasságunk, de még jobb, ha kisebb annál.

Valóban ott van az a túlsúly? Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.