Közeleg a grillszezon – Milyen grillezőt érdemes választani?

Forrás: Shutterstock -
grillezés grillkocsi faszenes grillsütő bauhaus2019 kert gázgrill grillsütő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kerti grillezés, az egyedi ízvilágú ételeken túl, hangulatos családi és baráti programnak is számít. A grilleszközök kínálata az elmúlt évek alatt igencsak kibővült, nem csoda, ha nagy dilemmát okoz, melyik is felelne meg az igényeinknek. Mielőtt vásárlásra adnád a fejed, segítünk, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd meg.

El kell döntened, hogy milyen rendszerességgel, mekkora mennyiségben és miket szeretnél sütni, valamint a kényelmes és a számodra praktikus használatot is figyelembe kell venned. Tehát a kérdés, hogy faszenes vagy gáz grillsütőt válassz-e. Ez utóbbi használata egyszerűbb, míg a másik igazi grillezős élményt nyújt. Nézzük meg őket közelebbről!

Faszenes grillsütők

A faszenes grillsütőkön készült ételeknek enyhén füstös és igazán egyedi íze lesz Forrás: Shutterstock

A tűzrakás hangulatát szinte mindenki átélte már. A kövekkel körberakott, újságpapírral, gallyakkal és száraz fával kibélelt tűzrakó helyek lángra lobbantását követően még hosszú ideig élvezhettük a tűz ropogását, mire eljutottunk az izzó parázsig, ami felett és alatt készülhettek a finomságok. A faszenes grillezők is hasonló élményt nyújtanak – bár jóval hamarabb jutunk el a sütésig –, az ételek enyhén füstös és igazán egyedi ízéről már nem is beszélve. A legkézenfekvőbb a gömbgrill lenne, ám ezek ideje leáldozóban van. Ma már nem elég egy felület, ahol biztonságban tudhatjuk a forró faszenet, rajta egy ráccsal, amin sülnek a finomságok. Hiszen minél kényelmesebben, minél több mindent süthetünk rajta, annál fesztelenebbül lehetünk a kerti partik részesei és annál nagyobb sikert arathatunk az elkészült ételekkel.

E tekintetben a legjobb választás egy professzionális grillkocsi, ami garantálja a grillezés maximális élményét. Az állítható magasságú grillrácsos verzió egyaránt alkalmas különböző húsok, zöldségek és halak sütésére. A fékezhető kerekeknek köszönhetően könnyedén áthelyezhető, a grillezés végén pedig eltehető, így nagyon kényelmes a használata. Nem elhanyagolható, hogy az oldalain lévő polcoknak köszönhetően akár a kert közepén is grillezhetünk, nincs szükség külön kiépített pultra, hiszen a grillezés kellékeit magán a grillkocsin tárolhatjuk.

Gázgrill

A gázgrillekkel gyorsan elkészül az étel és egyszerű a használatuk Forrás: Shutterstock

Emellett a gyorsaság szól, hiszen szinte pillanatok alatt felfűt üzemi hőmérsékletre. Nem igényel nagyobb előkészületet, akár a reggelit is egyszerűen elkészíthetjük rajta. Ami tény, hogy elvesz a kerti sütögetés hangulatából, az ételek íze sem lesz olyan jellegzetes, mint egy faszenes grillen. A könnyű kezelhetőség és a mindenkori rendelkezésre állás azonban így is elég érvként áll mellette.

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.