A hős kutya feláldozta magát, hogy gazdáit kimentse a lángoló házból

Forrás: Twitter/kkuizon -
kutya jack russel terrier család égő ház hős feláldozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Butler család nyugodtan aludt, amikor floridai otthonuk váratlanul kigyulladt. A tűzjelző csak néhányszor sípolt, majd leállt. Ennyi azonban nem volt elegendő, hogy a család felébredjen. Ekkor sietett gazdái segítségére Zippy, a Jack Russel Terrier.

A kistermetű, ám igen okos kutya felismerte a helyzet súlyosságát és dacolva a lángokkal szobáról szobára járva felébresztette a családtagokat. Miután mindenki kimenekült az égő házból, Leroy Butler háztulajdonos ráeszmélt, hogy Zippy még mindig bent van. Hiába próbált azonban visszamenni érte, a lángokban álló házba nem tudott bejutni.

Zippy feláldozta magát, hogy gazdáit kimentse a lángoló házból Forrás: Twitter/kkuizon

A tűzoltók szerint a tűz a ház padlásán kezdődött, de az oka egyelőre nem ismert. Csak miután eloltották a tüzet, tudták kihozni az életmentő kutya tetemét. Feltehetően füstmérgezés végzett vele.

A kutyát 4 évvel korábban fogadta be a család, önfeláldozása egyszerre tölti el őket csodálattal és mély fájdalommal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.