Enteriőr-kísérlet, avagy egyetlen szobában is elférhet egy teljes lakás

Forrás: Csudai Sándor/Origo -
Architres Studio szoba enteriőr belsőépítészet lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Salon Budapest lakástrend kiállításon látott és megtapasztalt enteriőrökről ITT találhatsz egy csodás összefoglalót. Most az egyik standján lévő „szobával" fogunk részletesebben megismertetni, hiszen ez egy valóban egyedülálló és formabontó konstrukció.

Az Architres Studio egy fiatal építésziroda, ahol a fő profil a belsőépítészet. Munkáikban egyaránt keveredik a letisztultság, a kortárs irány, valamint a funkcionális és emberközpontú megközelítés. Újító szemléletüket a „szoba-lakás" remekül reprezentálja.

Az Architres Studio által tervezett „szoba-lakás" Forrás: Facebook/ARCHITRES Studio

A Kis Dániel és Csizinszky László által tervezett és megalkotott szoba, tulajdonképpen mindent tartalmaz, ami egy kis lakásban nélkülözhetetlen:

konyha, pihenőhely (nappali), tároló egységek, hálófülke – ami a szoba legmagasabb pontján található, valamint fürdőszoba (vécé és tusoló). A praktikus és igen kreatív enteriőrről így nyilatkoztak:

"Célunk volt valamilyen aktualitási alapot találni a jelen helyzetben, amely számunkra a mostani rohanó és gyorsan változó világot jelenti. Manapság az emberek gyorsan cserélik le dolgaikat, illetve hamar váltanak lakhelyet is, amely azt hozza maga után, hogy a lakásokat minden esetben az új lakó igényeire kell szabni és át kell alakítani. Ennek megoldására az egyik lehetséges irány, egy olyan mobilis és könnyen alakítható téregység megalkotása, amely magát a befogadó teret a legkisebb módosítással tudja megtölteni.

Forrás: Csudai Sándor/Origo

A teret határoló falak szinte érintetlenül hagyásával, és a belső multifunkciós egység kialakításával próbáljuk bemutatni ennek egyik lehetséges interpretációját, mely által, ha a belső felépítményt kivesszük egy majd' érintetlen tér marad hátra, amely könnyen adaptálódik a következő tulajdonos számára. Ennek alapját képezi, hogy sok enteriőr (legyen az megépült projekt, vagy kiállítási stand) úgy épül fel, hogy a határoló falakat veszi alapul, azokat alakítja, és arra helyez el termékeket, tehát a belső megmaradó teret használja ki. Ezzel szemben mi ennek a fordítottját hozzuk létre, mely során a tér közepében egy többfunkciós egység kap helyet, és maga az élettér e elem körül alakul ki különböző funkciókkal."

Forrás: Csudai Sándor/Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.