A marhahúspogácsa növényi alternatíváját készítik ausztrál tudósok egy hamburgercéggel

Forrás: Shutterstock -
marhahús
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A marhahúspogácsa növényi alternatíváját készítik az ausztrál kormány tudományos ügynöksége tudósai együtt egy gyorsétteremlánccal. Az ügynökség a Hungry Jackkel, a Burger King ausztrál partnerével hozta létre a v2food nevű céget. A hüvelyesekből készített szendvicsbetéttel a marhahús textúráját és ízét akarják utánozni, de rostokban és tápanyagokban gazdagabb, környezetbarátabb változatban.

Ausztráliában a húsmentes hamburgerek eladása 289 százalékkal nőtt 2010 és 2019 között a George Institute for Global Health közegészségügyi kutatóintézet kutatás felmérése szerint. A CSIRO előrejelzései szerint a növényi alapú fehérjetáplálékok több mint hatmilliárd ausztrál dollár értékű iparággá nőnek 2030-ra. A Hungry Jack tulajdonosa, Jack Cowin azonban úgy véli, az iparágat nem kell a marhahúságazat ellenségének tekinteni.

Forrás: Shutterstock
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.