Tupac Shakur halál John Lennon Jim Morrison Kurt Cobain jóslat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepően sok híresség ejtett el olyan mondatot élete során, amely a halálára utal, és ami utána sajnos valóra vált. Ezeknek a sztároknak a halála sokkolta a rajongókat és az egész közvéleményt, azért is, mert ők szinte előre figyelmeztettek mindenkit arra, hogy mi fog következni jóval azelőtt, hogy az megtörtént volna.

Tupac Shakur

A rapper halálát még ma is nagyon sok összeesküvés-elmélet övezi, sokan azt hiszik, valójában csak megrendezte. Ehhez talán az is hozzájárul, hogy ő is előre jelezte, hogy meg fog halni, és azt is, hogy hogyan. Az egyik dalának szövegében a következőket rappelte: „Lelőttek, meggyilkoltak, elmondhatom hogyan történt, szóról szóra". Egy interjúban pedig, amikor a jövőjéről kérdezték azt mondta, valószínűleg a temetőben lesz majd. A vég pedig éppen úgy érte, ahogy azt megjósolta: lelőtték, bár sokan nem hiszik el, hogy tényleg megtörtént.

Tupac Shakur az egyik dalának szövegében jósolta meg halálát Forrás: Zuma/ Northfoto/Central European Rights/ Northfoto/Columbia Pictures

John Lennon

A zenész távozása mindenkit sokkolt, az egész világ hitetlenkedve állt a hír előtt, pedig úgy tűnik, John Lennon sejtette, hogy mi lesz a vége. Habár nem volt olyan egyértelmű, mint Tuapc Shakur, de sorai egyértelműen arra utalnak, érezte, hogy élete nem tarthat sokáig. Nem sokkal a halála előtt rögzítette a Borrowed Time című számát, amelyben arról énekel, hogy kölcsönzött időben él anélkül, hogy gondolna a holnapra. Mint tudjuk, John Lennont saját háza előtt lőtték le.

John Lennon a halála előtt rögzített dalában arról énekel, hogy kölcsönzött időben él anélkül, hogy gondolna a holnapra Forrás: Getty Images/Rowland Scherman

Kurt Cobain

A legendás zenész már egészen fiatalon tudta, hogy mit akar az életétől, és azt is, hogyan lesz majd vége. Mindössze 14 éves volt, amikor az egyik osztálytársának felvázolta a jövőjét. Elmondta, hogy egy hatalmas szupersztár lesz, zenész. Hihetetlenül sok pénze lesz, és a csúcson fog végezni magával. És sajnos valójában is ez történt. Kurt Cobain elképesztően sikeres lett, 1994. április 5-én Cobain máig tisztázatlan körülmények között seattle-i házának garázspadlásán öngyilkos lett. A holttestre csak három nappal később talált rá egy villanyszerelő.

Kurt Cobain már 14 évesen tudta, hogy hihetetlenül sok pénze lesz, és a csúcson fog végezni magával Forrás: Getty Images

Jim Morrison

Hátborzongató módon közölte előre barátjával Jim Morrison, hogy meg fog halni, miután Janis Joplin és Jimi Hendrix csatlakoztak a 27-esek klubjához, a Club 27-hez, vagyis azokhoz a rock- és blueszenészekhez, akik 27 éves korukban, gyakran rejtélyes körülmények között elhunytak. A zenész és barátja együtt ittak, amikor Jim csak annyit mondott: „Te most éppen a hármas számúval iszol". Igaza lett. 1971. július 3-án halt meg Párizsban, a fürdőkádjában találtak rá.

Hátborzongató módon közölte előre barátjával Jim Morrison, hogy meg fog halni Forrás: Getty Images/2005 Getty Images/Andrew Maclear/Retired

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.