Apró kamerát rögzítettek a bogárra, hogy megvizsgálják, hogyan látja a világot

Forrás: Mark Stone/University of Washington -
Bogár tudós vizsgálat kamera Világ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudósok kifejlesztettek egy apró vezeték nélküli kamerát, amely a rovarok hátára rögzítve megmutatja, milyen a világ egy bogár szemével.

A miniatűr kamerát a washingtoni egyetem kutatói fejlesztették ki. A készülék kb. 250 milligramm, és képes mozgó tárgyak mozgását is rögzíteni: másodpercenként 1-5 képkockát továbbít a hozzá kapcsolt okostelefonra. A mechanikus kar 60 fokban képes elfordulni, nagy felbontású panorámaképeket és videófelvételeket készít fekete-fehérben- írja a CNN.

Apró kamerát rögzítettek a bogárra, hogy megvizsgálják, hogyan látja a világot Forrás: Mark Stone/University of Washington

"Csináltunk egy alacsony teljesítményű, könnyű, vezeték nélküli kamerarendszert, amely az emberi élet során először képes volt megmutatni az emberek számára, mi történik a rovarokkal..."

-nyilatkozta Shyam Gollakota.

Az eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül tud kommunikálni az őt irányító okostelefonnal, és akár 120 méterről is érzékeli azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.