Meglepő: kiderült, hogy ezek miatt hízunk el

Forrás: Shutterstock -
kutatás gyerekkor elhízás túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekkori elhízás nagyban múlik azon, hogy az anya dohányzik-e a terhesség alatt, reggelizik-e a gyerek rendszeresen vagy, hogy mikor fekszik le – derült ki egy friss kutatásból.

A Kaliforniai Egyetem kutatása során a gyerekek testtömeg-indexének és az anya illetve a gyerek életmódjának összefüggését vizsgálták meg.

Kiderült, hogy nagyban hozzájárul a kicsik túlsúlyának kialakulásához, ha az anya dohányzik a terhesség alatt. Az is segíti az elhízást, ha rendszeresen kihagyja a gyerek a reggelit, vagy ha nem fix időpontban fekszik le esténként – derült ki a Pediatrics című szaklapból.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

A gyerekkor elhízás a mentális egészségre sincs jó hatással, illetve befolyásolja az egész serdülőkort és a felnőttkort. Ugyanis negatív énkép, általános elégedetlenség alakulhat ki, ami olyan káros szokásokhoz vezethet, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.