Minőségi idő a párkapcsolatban

Forrás: Shutterstock -
hasznos idő tévézés tv-műsor párkapcsolat minőségi idő közös program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokféle kapcsolat létezik, ám egy dolog biztosan hasonló a jó párkapcsolatokban, méghozzá az, hogy a tagjaik minőségi időt töltenek egymással.

Minőségi nem csupán egy használati tárgy lehet – például ruha, telefon -, de bizony a közösen eltöltött idő is. Míg előbbieknél a minőség alatt azt értjük, hogy tartós, ár-érték arányban kifizetődő, hibátlan, addig utóbbinál azt jelenti, hogy a pár tagjai valóban figyelnek egymásra, és az együtt eltöltött idő építő jelleggel hat a kapcsolatukra. Bár azt gondolnánk, hogy minden közösen töltött perc közelebb hoz minket a kedvesünkhöz, ez egyáltalán nem igaz. Gondoljunk csak bele, hogy

egymás mellett ülni a kanapén, és nyomkodni a telefont mennyivel hoz minket közelebb a másikhoz? Semennyire!

Sőt, eltávolít, hiszen két külön világban, két külön fórumon megy a csetelés vagy a képek nézegetése és ahelyett, hogy közös élményeket szereznének a pár tagjai, beszélgetnénk, figyelnénk a másikra, csak elidegenednek egymástól.

Minőségi idő együtt

Az együtt töltött minőségi idő lényege, hogy közös cél, közös motiváció, közös érdeklődés hajtja a pár tagjait, és a közös cselekvés, közösen megélt dolgok erősítik az érzelmi kötődést. Nem kell világrengető dolgokra gondolni, hiszen a mindennapokban számos olyan programot szervezhetünk, amelyek építik a kapcsolatot.

Közös étkezések
Az étkezés nem csupán a tápanyagok bevitelére szolgál, hanem

emberemlékezet óta egy olyan társas esemény, amely kulturális, szociális és érzelmi vonatkozással is rendelkezik.

A közös étkezések is minőségi időtöltésnek számítanak Forrás: Shutterstock

Eszünk örömünkben például egy esküvőn és eszünk bánatunkban a halotti toron, karácsonyi vacsorát rendezünk és szülinapiebédet. Az étkezés fontos kapcsolódási pont, amelynek erejét a szerelmünkkel is érdemes kihasználni. Akár egy napindító reggelit iktattok be, akár egy komótos vacsorát, mindenképpen érezni fogjátok, hogy micsoda ereje van a közös étkezésnek. Reggelinél elmesélhetitek, kire milyen nap vár, vacsoránál pedig kitárgyalhatjátok az elmúlt – nem együtt töltött - órák történéseit. Az étkezés remek idő arra, hogy beszélgessetek, megnyíljatok egymásnak, és ezzel erősítsétek a kötődést.

Közös hobbi
Sokszor hallani, hogy az ellentétek vonzzák egymást, s ez valószínűleg így is van, ám

a tartós párkapcsolat titka inkább a közös pontokban rejlik, mintsem a különbözőségekben.

Hiszen, ha az egyik fél lustálkodni szeret, míg a másik kirándulni, akkor bizony ez örök konfliktus lesz közöttük. Persze az sem lehetséges, hogy mindenben egyetértsetek, ám keressétek meg azokat a dolgokat, amelyek mindkettőtöknek örömet okoznak és csináljátok együtt ezeket. Ha mindketten szerettek túrázni, irány a természet, ha az edzésre esküsztök, akkor járjatok el futni vagy konditerembe, olvassatok, főzzetek, de akár közös célokat (fogyás, tanulás stb.) is kitűzhettek, amelyeket lépésről lépésre együtt értek el.

Ha mindketten szerettek túrázni, irány a természet Forrás: Shutterstock


Mozi est
Most, hogy beköszöntött az ősz,

egy esős, hidegebb estén nincs is jobb, mint összebújni a kanapén és megnézni egy klassz filmet.

Bár elsőre azt gondolnánk, hogy a tévézés nem éppen minőségi időtöltés, ez azért nem teljesen igaz. Egy körültekintően megválasztott, mindkettőtök érdeklődési körének megfelelő film ugyanis remek alapja lehet egy jó beszélgetésnek, új és érdekes témák kerülhetnek felszínre, amelyek más és más perspektívát adnak a kapcsolatnak is. Persze ez nem azt jelenti, hogy este kapcsoljátok be a tévét és bámuljátok a reklámokat! Na, ez tényleg nem építő jellegű! Ám ha a céltalan, időrabló tévézést lecserélitek a látókör- és ismeretbővítésen alapuló minőségi műsorok nézésére, akkor az nem csak a saját önkiteljesedéseteket segíti, de a párkapcsolatot is építheti. Ha a közös időtöltésnek ezt a módját választjátok – amely a hidegebb idő beköszöntével és a karantén fejünk felett lebegő rémképe mellett egyáltalán nem megvetendő –

mindenképpen keressetek egy olyan szolgáltatást, amely személyre szabottan ajánl TV műsort,

így biztosan nem érzitek majd elvesztegetett időnek a képernyő előtt töltött 1-2 órát.

Remek megoldást kínál az otthoni mozi estekhez a Vodafone új, intelligens műsorajánló-rendszere, amelynek segítségével az időrabló, céltalan tévénézést felválthatja a látókör-és ismeretbővítésen alapuló, minőségi szórakozás, bármilyen filmes vagy TV-s műfajban. Ezzel akár a „tévékapcsolgatós veszekedések", is elkerülhetőek, hiszen nincs többé olyan kérdés, hogy "Mit nézzünk ma?" A rendszer ugyanis személyre szabottan ajánl akár minden nap valami új műsort a korábban fogyasztott médiatartalmak alapján. S ha ennyi nem elég, akkor eláruljuk, hogy ez csak egy a Vodafone TV számos funkciója közül...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.