"Sajnálom, hogy fájdalmat okoztam Onónak!" - 40 év után kért bocsánatot John Lennon gyilkosa

gyilkosság John Lennon Mark David Chapman Yoko Ono bocsánatkérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
40 évvel a gyilkosság után kért bocsánatot Mark David Chapman John Lennon özvegyétől, Yoko Onótól. 

Mark David Chapman 1980. december 8-án lőtte le new yorki otthona előtt a világhírű énekest, John Lennont. A gyilkosságért életfogytig tartó börtönbűntetést kapott, 20 év után feltételes szabadságra bocsátás esélyével. Az elmúlt években összesen tizennégy alkalommal kérte Chapman a szabadon engedését, de eddig egyszer sem fogadták el a kérését - írja a BBC News.

John Lennon gyilkosa, Mark David Chapman életffogytig tartó halálbüntetést kapott szörnyű tettéért Forrás: AFP/Ho

Chapman augusztus 19-i meghallgatásán elmondta, hogy pusztán hírnevet akart szerezni Lennon megölésével és szörnyű tettéért halálbüntetést érdemel volna.

"Csak meg akarom ismételni, hogy sajnálom az elkövetett bűncselekményt. Nincs mentségem. Saját hírnevemért tettem. Úgy vélem, hogy a legborzasztóbb bűncselekmény az, amelyet egy ártatlan ember ellen követnek el. Nagyon híres volt. Nem a jelleme miatt öltem meg, vagy azért, amilyen ember volt. Egy családszerető ember volt. Egy ikon.

Ez egy borzasztóan önző cselekedet volt. Sajnálom, hogy fájdalmat okoztam Onónak. Mindig erre gondolok"

- mondta John Lennon gyilkosa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.