Doppingbotrány: 8 évre eltiltották a sikeres magyar sportolót

Forrás: AFP -
dopping súlyemelő botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Antidopping Csoport Dopping Fegyelmi Bizottsága nyolc évre eltiltotta a versenyzéstől Magát Krisztina súlyemelőnőt, miután pozitív lett a doppingtesztje. Krisztina a 2018-as Európa-bajnokságon összetettben ezüst-, szakításban és lökésben arany-, valamint ezüstérmet nyert. Ám nem ez az első eltiltása..

2013. szeptemberétől egészen 2015. szeptemberéig nem versenyezhetett, hiszen ekkor tiltották el először a súlyemeléstől. A sportolónő ennek fejében most nyolc éves eltiltást kapott, ugyanis növekedési hormon nyomait mutatták ki a tesztjében.

Forrás: AFP

A pozitív doppingtesztet hosszas jogi eljárás követte, amelynek végén jogerős döntést hoztak: a Dopping Fegyelmi Bizottság hosszú időre, mintegy nyolc évre eltiltotta a 31 éves Magát Krisztina súlyemelő bajnokot - számolt be részletesen a Nemzeti Sport.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.