Ez az ideális fogkrém mennyiség fogmosáskor - Videó

fogorvos Tiktok fogmosás fogkrém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fogkrém vásárlása előtt gondosan utánajárunk melyik fogkrém lehet a legmegfelelőbb számunkra, arról viszont kevés szót ejtünk, hogy pontosan mennyi is az ideális, egészséges mennyiség belőle.

Egyre népszerűbb videó terjed a TikTokon, amelyben egy fogorvostan-hallgató arról beszél, hogy mekkora mennyiség javasolt a fogkrémből fogmosás során.

Dr. Gao Jye Teh a londoni King's College végzős fogorvostan-hallgatója videója pusztán néhány másodperces, viszont világosan bemutatja, hogy miért hibáznak azok, akik azt gondolják, hogy a fogkefét tele kell nyomni fogkrémmel, éppen ellenkezőleg: A reklámokban látott mennyiség nemcsak pazarlás, hanem egészségtelen és káros a fogakra, hatására sérül a fogzománc, és foltok jelenhetnek meg a fogakon.

A felnőttek esetében egy borsónyi mennyiségű fogkrém az ideális, míg a gyerekek esetében ennél jóval kevesebb, egy cseppnyi is elegengő.

@doctorgao

Are you using the right amount of toothpaste? ##dentist##dental##dentistry##tiktokguru##youngcreators##learnontiktok##edutok##teeth##foryou

♬ Mad at Disney - salem ilese

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.