Magukra haragították az egész országot, hatalmasat bakizott a holland király

Forrás: Getty Images -
holland király szabályok királyi pár nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány rengeteg korlátozást hozott az életünkbe, ilyen például a határzár, amely miatt nem utazhatunk kedvünkre. Legalábbis mi átlag emberek, a holland király és családja ennek ellenére is kiruccant Görögországba, amely hatalmas felháborodást váltott ki az országban. 

A holland nép haragja teljesen érthető, hiszen egy ilyen járvány idején nem lenne illő megkülönböztetést tenni az arisztokraták és a civilek között. A helyi sajtó a holland kormányt is támadja, hiszen a közvélemény szerint a miniszterelnöknek tudnia kellett arról, hogy mit tervez a király és felesége - írja a napmintnap.

Forrás: Getty Images

Ráadásul a királyi családnak nem ez az első ilyen esetük. Még augusztusban szintén elutaztak Görögországba nyaralni, ahol lesifotók igazolták, hogy semmilyen korlátozási szabályt nem tartottak be, amikor közterületeken voltak. A vírushelyzet miatt sokan gazdasági megszorításokkal küzdenek, a királyi család komoly költségvetéssel rendelkezik továbbra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.