Hihetetlen: százmilliókat osztogat alkalmazottainak ez a cégvezető

Forrás: Shutterstock -
pénz cég alkalmazott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Matt Moulding cégvezető már 430 alkalmazottjának ajándékozott részvényeket az elmúlt tíz évben. Mintegy egymilliárd fontot osztott szét, többen százmillió forintnak megfelelő összegeket kaptak.

Szerencsésnek mondhatják magukat a brit The Hut Group nevű cég alkalmazottjai, a vezetőjük, Matt Moulding ugyanis előszeretettel osztogatja szét csak úgy a vagyonát részvények formájában.
Az elmúlt tíz évben egymilliárd fontot szánt erre, de ha bárki azt gondolná, hogy a felsővezetők részesültek csak belőle, az téved. Menedzserek, titkárnők, raktári dolgozók is kaptak a pénzből, 74-en több százmillió forintnyi összeget zsebelhettek be.

"Több embert tettünk milliomossá, mint bármelyik cég a brit gazdaság történetében" - mondta Moulding a Daily Mirrornek. Hozzátette, ezeket teljes mértékben ajándéknak szánta, semmit sem vár érte cserébe.
Egyik sofőrjük például közel 40 millió forintos összeget kapott, amitől megváltozott az élete, új autót vett, nyaralni vitte a családját, és megalapozta a gyerekei jövőjét.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Moulding további összegeket szán hasonló célra, friss diplomások és most érettségizők is a szerencsések között lesznek.

A szegény családból származó férfi azt mondja, mindezt belső indítatásból teszi. Egyébként ő maga szerény körülmények között él négy gyermekével és feleségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.