Újabb elképesztő rekordra készül a magyar jégember

Forrás: Kulin Máté -
hideg jégember rekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan egy éve, hogy Szilágyi Máté rekordot döntött, amikor Mátrafüred és Kékes-csúcs közötti oda-vissza 23,2 kilométeres távot, mínusz 10 fokban, folyadékpótlás nélkül félmeztelenül futotta végig. 

Most pedig újult erővel készül a következő megméretettésre:

„Január 30-án Zabarra, az ország leghidegebb településére utazom, ahol ekkor bőven mínusz 10 fok alatt szokott lenni a hőmérséklet, de valamikor mínusz 20 fok alá is lehűl a levegő. Ebben az időben fogok futni ugyanúgy rövidnadrágban, félmeztelenül, frissítés nélkül annyit, amennyi belefér. De minimum a félmaratont tűztem ki magamnak, ami több mint 21 kilométer" – mesélte a Borsnak, aki nemrég volt is lent a helyszínen egy próbafutáson, majd hozzátette, hogy az úgynevezett hidegterápiával készül ezekre a kihívásokra.

Szilágyi Zoltán, a Jégember Forrás: Kulin Máté

„Rengeteget futok ilyen körülmények között, de az úgynevezett hidegterápiám része az is, hogy 9 fokos vízben fekszem a fürdőkádban több mint hetven percet, vagy éppen 4 fokban mezítláb állok a kövön 41 percet egy helyben"– tette hozzá a magyar jégember.

Forrás: Kulin Máté

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.