Halmozd el szívekkel az otthonod - Bazár

Forrás: Shutterstock -
szívecske otthon magazin lakberendezés szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Valentin-napnak ugyan vége, de a szívedben egész évben éghet a szerelem, a szeretet. Miért ne élveznéd ki ezt otthonodban is?

A szívecskés minták távolról sem gyerekesek, sőt, mégcsak nem is neveznénk kifejezetten nőiesnek, tehát nyugodtan visszaköszönhet otthonod dekorációjában. Nem kell feltétlenül ragaszkodnod a piros színhez, formavilágát illetően is találsz a viccestől egészen az extra elegánsig mindent. Tehát a szív rengetegféleképpen megjelenhet lakásod különböző pontjain.

A nappaliban válassz szív formájú vagy mintájú díszpárnákat, puffokat, vázát, lámpát, szőnyeget, tükröt... itt valóban csak a fantáziád és az alap berendezésed szabhat határt. Lehet egy átlátszó üveg mécses tartó, de akár egy függöny is, valóban csak te döntöd el, hogy mennyire legyen jelentőségteljes ez a fajta dekorelem.

A nappaliban válassz szív formájú vagy mintájú díszpárnákat Forrás: Shutterstock

Szín és anyag tekintetében könnyedén megtalálhatod a lakásodhoz illő szív kiegészítőt, akár fekete bőrt, rusztikus hatású fát vagy rózsaszín bársonyt.

A konyhai kiegészítők terén egész tárház áll a szív-kedvelők szolgálatában, a tortaformától, a tálakon és bögréken át, egészen a só-borstartóig minden kapható szívformában vagy szív mintával. Az is remek döntés, ha veszel pár szívecskés dolgot, de csak az otthoni romantikus vacsorák alkalmával használod.

A szív azonban nem csak a szerelmeseké, hiszen a kedves, mély érzés szimbóluma, egyben pedig a boldogságé és az örömé is. Tehát párkapcsolat nélkül is bátran becsempészheted a lakásodba. Sőt, ekkor élheted ki csak igazán magad.

Ess nyugodtan túlzásba a jóízlés határain belül, amennyiben egyedül élsz! Nevezd ki a hálószobát, a nappalit vagy épp a fürdőt a szívek lakhelyévé, és áraszd el. A te otthonod, a te szabályaid.

1. Almada szív alakú fa dekoráció - nide.hu 8100 Ft, 2. LED végtelen tükör szív alakú - ledenvilagitasod.hu 5390 Ft, 3. Szív alakú tojássütő - ajandek-otletek.hu 1990 Ft, 4. Seletti Love in Bloom Gold Vase váza - amazon.com 119 dollár, 5. Szív mintás kör alakú szőnyeg - decordepot.hu 42 990 Ft, 6. Mangó tálca - leda.hu 2590 Ft, 7. Gold De Lux szív párna - 4home.hu 2345 Ft Forrás: Life.hu

Válassz poszter vagy festmény szívet, esetleg falmatricát, de mindig figyelj arra, hogy milyen, már meglévő kép mellé kerül. Az egymástól nagyon eltérő stílusokkal érdemes vigyázni. A színek tekintetében se légy túl merész, a túl sok piros intenzitásával nyugtalanság érzetét keltheti benned. A szív könnyedén lehet giccses, ha indokolatlanul sok van belőle kis térbe zsúfolva.

Amennyiben sok szívmintát szeretnél egy helyiségen belül kellemesen elhelyezni, tégy eleget három szabálynak:

1. A meglévő tárgyaidat cseréld le – így elkerülheted a túlzsúfoltságot
2. Hasonló stílusú dekorációkat, bútorokat, textileket válogass össze
3. Egy, maximum két darab legyen a középpontban

A formális szív mellett, manapság az anatómiai szív is hódít, már ami a mintákat illeti. Ezek kiválóan működhetnek minimalista, modern otthonokban, de egy-egy kortárs alkotással akár az indusztriálba vagy rusztikusba hajló dizájnba is könnyedén beépíthető dekorelem lehet.

Amennyiben egy kicsit nyitott vagy, remek döntés az ilyen kiegészítő. Változatai korlátozottak, beszerzésük nagyobb utánajárást igényelhet, ám mindenképp megérik a rájuk fordított időt és energiát, hiszen igazán különlegessé teszik otthonod hangulatát. Ritkán térnek el a piros alapszíntől, ezzel érdemes számolnod. Ami még esetükben fontos, hogy egy-két darabnál többet nem érdemes egy adott helyiségben elhelyezni, hogy érvényesülni tudjanak. Továbbá az illusztrált szív és az anatómiai szív sose kerüljön egymás mellé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.