Kevesebb, mint 15 perc alatt átadható a koronavírus

Forrás: joel bubble ben / Shutterstock -
vizsgálat járvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igen rövid idő alatt képes egyik személy a másiknak átadni a koronavírust, még 15 perc sem kell hozzá. Erre akkor jöttek rá, amikor sportolókat vizsgáltak.

Kevesebb mint 15 perc alatt terjedhet a koronavírus az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) szerint. Erre pedig az amerikai Nemzeti Futball Liga vizsgálatai során jöttek rá.

A koronavírus továbbterjedésében a maszkviselés, a fizikai távolság, az interakció ideje és a helység szellőzöttsége játszik fontos szerepet.

A fotó illusztráció. Forrás: joel bubble ben / Shutterstock

A vizsgálatok 2020 júniusában kezdődtek, a játékosok eszközöket viseltek, amellyel nyomonkövették, milyen hosszú ideig léptek kapcsolatba valakivel, ha 1,8 méter távolságra álltak egymástól.
Ezek alapján kiderült, kevesebb mint 15 perces interakció során, 1,8 méteres távolságon belül történhettek azt átfertőzések – írta a Napidoktor.

„Kiderült, hogy a rövid interakciókba az is beleértendő, hogy néhányan maszk nélkül vettek részt találkozókon, kis helyiségekben, vagy ezek étkezés közben történtek" – írták a jelentésben.
Tehát érdemes nagy hangsúlyt fektetni a maszkviselésre, a távolságtartásra, és tarzkodni attól, hogy sokan legyenek együtt zárt térben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.