büntetőfékezés börtön baleset busz Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Berki Krisztián ellen egy 2018-ban történt baleset miatt nemrég közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt vádat emelt az ügyészség. Krisztián ügyvédjével együtt a Life TV reggeli műsorában, az Ébredj velünkben többek között azt is elárulta, hogy mit mond a szakértői vélemény a balesettel kapcsolatban. 

Még 2018-ban történt az eset, amikor is egy autós szándékosan, hirtelen lefékezett egy utasokkal teli busz előtt, ami így beleszaladt.

"A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudáltak egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt" - írta a Fővárosi Főügyészség.

Mint kiderült, az autóban Berki Krisztián ült. Az ütközés során a buszban 2,5 milliós kár keletkezetett, míg a kocsiban 14 millió forintos.

Forrás: Facebook/Berki Krisztián

A Life TV reggeli műsorában, az Ébredj velünkben Krisztián elmondta, hogy a baleset abban az esetben elkerülhető lett volna, hogyha a busz vezetője fékez.

"Én szerettem volna ott megállni és lassítani és mint látható a felvételen jobb oldalra indekszelek. Nem tudom, hogy egy buszsofőr, aki 19 tonnás buszt vezet miért nem fékez erőteljesen, hiszen a szakértői véleményben benne van, amit most már el tudtam olvasni, hogy elkerülhető lett volna egyébként a baleset"

- mondta Krisztián.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.