Direkt, hirtelen lefékezett egy személyautó egy utasokkal teli busz előtt, ennek pedig ütközés lett a vége. Az autóban ülő férfi állítólag Berki Krisztián volt. Most végrehajtandó szabadságvesztést kérnek rá.

Még 2018-ban történt az eset, amikor is egy autós szándékosan, hirtelen lefékezett egy utasokkal teli busz előtt, ami így beleszaladt.

„A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudáltak egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt" - írta a Fővárosi Főügyészség.

A Blikk úgy tudja, az autóban Berki Krisztián ült. Az ütközés során a buszban 2,5 milliós kár keletkezetett, míg a kocsiban 14 millió forintos.

A busz utasai közül többen előre estek, a kapaszkodóknak csapódtak, de személyi sérülés nem történt.
Közúti veszélyeztetés, illetve jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatta az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.
A Blikk információi szerint akár 7 és fél év is kiszabható ilyen esetben.