Állítólag Berki Krisztián miatt karambolozott egy utasokkal teli busz, ezért börtön is járhat – Videó

Karambol börtönbüntetés baleset busz Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Direkt, hirtelen lefékezett egy személyautó egy utasokkal teli busz előtt, ennek pedig ütközés lett a vége. Az autóban ülő férfi állítólag Berki Krisztián volt. Most végrehajtandó szabadságvesztést kérnek rá.

Még 2018-ban történt az eset, amikor is egy autós szándékosan, hirtelen lefékezett egy utasokkal teli busz előtt, ami így beleszaladt.

„A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudáltak egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt" - írta a Fővárosi Főügyészség.

A Blikk úgy tudja, az autóban Berki Krisztián ült. Az ütközés során a buszban 2,5 milliós kár keletkezetett, míg a kocsiban 14 millió forintos.

A busz utasai közül többen előre estek, a kapaszkodóknak csapódtak, de személyi sérülés nem történt.
Közúti veszélyeztetés, illetve jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatta az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.
A Blikk információi szerint akár 7 és fél év is kiszabható ilyen esetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.