Súlyos betegséggel küzd Polgár Tünde: „Bízom benne, hogy nem fogok megvakulni”

Forrás: Viasat3 -
betegség látás Polgár Tünde szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Feleségek luxuskivitelben sztárja az egyik szemére, szinte már alig lát, de a másik sem tökéletes. A betegségére egyelőre nincs megoldás. Polgár Tünde csak abban tud bízni, hogy nem romlik tovább az állapota.

Polgár Tündének súlyos problémái vannak a szemével, egyik sem tökéletes, de a balra gyakorlatilag már alig lát.
„Ma már a két szemem között majdnem 11 dioptria az eltérés, a jobb -8.25-ös, a másik +2.5-es. Kontaktlencse vagy szemüveg nélkül simán nekimegyek az ajtófélfának" – mesélte a Best Magazinnak.
Szemüveget kellene hordania lencse helyett, ám ő nem hajlandó rá.

„Máig nem sikerült megszeretnem, ezért inkább kontaktlencsét használok. De csak a jobb szememen, ami teljes mértékben szabálytalan és ellenjavallott. A bal szemem olyannyira eltunyult, hogy azzal igazából semmit sem látok."

Polgár Tünde az egyik szemére már szinte egyáltalán nem lát. Forrás: Viasat3

Tündének a jogosítvánnyal is meggyűlt a baja, mivel emiatt nem túl jó a térlátása. Amerikában nem kapta meg, de itthon megszerezte, viszont kétévente szigorú vizsgálatokon kell részt vennie ahhoz, hogy megújítsák.

Sajnos a betegségére nincsen egyelőre gyógymód, de nagyon reméli, hogy idővel talán lesz.
„Én mégis bizakodva figyelem a fejleményeket, és a barátaim is egyből riadót fújnak, ha hallanak valami új eljárásról. Az Egyesült Államokban egyszer már majdnem eljutottam a műtétig egy specialistánál, ám a beavatkozás előtt derült ki csak számomra, hogy csupán tíz százalék az esély a sikerre, és kilencven arra, hogy megvakulok. Nem vállaltam a kockázatot, inkább a kevesebbet választottam a semmi helyett. A legrosszabb forgatókönyv persze, így is bekövetkezhet, de bízom benne, hogy nem fogok megvakulni, ennél optimistább vagyok" – árulta el Tünde.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.