Robin Wright élete 15 pontban - Ezeket talán te sem tudtad a ma 55 éves színésznőről

Forrás: FilmMagic/2017 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin -
színésznő magazin Robin Wright születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Texasi gyökereit olajkutak tulajdonosaként ápolja, A herceg menyasszonyához egy szappanopera kölcsönözte ki, Sean Penn-nel csak két gyerek születése után házasodtak össze, és a Forrest Gump forgatásán a betegség sem tudta legyűrni. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben az 55. születésnapját ünneplő Robin Wright kapcsán.

1.

Robin Virginia Gayle Wright néven született 1966. április 8.-án a texasi Dallasban. Az édesanyja egy kozmetikai cégnél, az édesapja a gyógyszeriparban dolgozott vezetőként.

Robin Virginia Gayle Wright néven született 1966. április 8.-án Forrás: FilmMagic/2017 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

2.

A texasi gyökerek annyiban máig jelen vannak az életében, hogy a szülőhelyén fektetett be, és két ottani olajkút büszke tulajdonosa.

3.

14 éves korában kezdődött a karrierje, először modellként. Párizsban és Japánban is dolgozott.

4.

A középiskola befejezése után vágott bele a színészkedésbe, és a Santa Barbara című szappanopera hozta el az első komolyabb szerepét, aminek összesen 538 epizódjában játszott aztán.

5.

A herceg menyasszonyának főszerepében vált világhírűvé. Ekkoriban még szerződésben állt a Santa Barbara sorozattal is, ahonnan csak úgy engedték el a mozifilm forgatására, ha cserébe egy évvel meghosszabbítja velük a szerződését.

6.

A Santa Barbarában szereplőtárs Dane Witherspoon lett az első férje, akivel körülbelül addig is tartott a kapcsolatuk, míg a közös munkájuk a sorozatban.

7.


A pokol konyhájának forgatásán ismerkedett meg Sean Penn-nel, akivel aztán 7 évig jártak együtt, született 2 gyermekük, majd mindezek után össze is házasodtak. Összesen 20 évig alkottak egy párt.

A pokol konyhájának forgatásán ismerkedett meg Sean Penn-nel Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Orion Pictures / The Rank Organisation/Orion Pictures / The Rank Organi

8.


Ezekben az években Robin Wright Penn néven szerepelt a stáblistákon.

9.


Az egyik fiukat, Hopper Jack Pennt a család két jóbarátja, Dennis Hopper és Jack Nicholson után nevezték el.

Robin Wright és fia, Hopper Jack Penn Forrás: WireImage/2017 Dominique Charriau/Dominique Charriau

10.


Két szerepről is terhesség miatt maradt le. A Robin Hood, a tolvajok fejedelmében és A cégben is ő játszotta volna a női főszerepet, de mindkét esetben vissza kellett lépnie, amikor kiderült, hogy már előrehaladott áldott állapotban lesz a forgatás idején.

11.

A Forrest Gump éjszakai klubos jelenetének forgatásakor épp rettenetes megfázással küszködött, ennek ellenére zokszó nélkül gitározott és énekelt meztelenül egy egész napon át a kamerák előtt.

12.

168 centiméter magas.

13.

2017 óta a Saint Laurent luxusdivatcég egyik vezetője, a francia Clement Giraudet a párja, 2018 óta pedig a harmadik férje is.

14.


Az érett színésznői korszakának leghíresebb és legkiemelkedőbb szerepe a Kártyavár sorozat Claire Underwood-ja, amiért minden egyes évadban Emmy-díjra jelölték (egyszer meg is kapta), és amiért 3 Golden Globe-jelölést is begyűjtött (szintén egy győzelemmel).

15.

Legközelebb a Land című filmdráma főszerepében lesz látható, amint a vadonban próbál meg új életet kezdeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.