Ez történik a bőröddel és a hajaddal, ha selyem párnahuzaton alszol

Forrás: Shutterstock -
Selyem töredezett haj selyem párna ráncok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A selyem párnahuzatot sok gyártó azzal hirdeti, hogy nem csak szép, hanem csökkenti a ráncokat és a hajunk is kevésbé fog töredezni. Vajon ez csak egy marketingfogás, vagy valóban jót tesz a bőrünknek és a hajunknak, ha selyem párnán alszunk?

Az egyik elmélet, hogy a selyem párnahuzat csökkenti a ráncokat. Az elmélet azon alapul, hogy a természetes selyemszálak kevésbé nedvszívóak, ami viszont azt is jelentheti, hogy a bőr kevesebb nedvességet veszít, ha selyempárnán alszunk. Mivel a selyemhuzat felülete kevésbé ráncos, ezért kevésbé valószínű, hogy ráncokat okoz a bőrünkön. Ez elsőre logikusnak hangzik, de ahhoz, hogy bizonyítható legyen, valószínűleg évekig kellene tesztelnünk - írja a Stern.

A selyem párnahuzaton való alvás jót tesz a hajunknak és a bőrünknek. Forrás: Shutterstock

A másik elmélet, hogy ha selyem párnahuzaton alszunk, akkor kevésbé fog töredezni a hajunk. A pamut durvább anyag, mint a selyem, ami óhatatlanul azt jelenti, hogy a hajunkat jobban megterheli, ha pamut párnahuzaton alszunk. A selyem sima felületén a hajunk is jobban csúszik, ezáltal kevésbé gubancolódik vagy törik. Legalábbis ez az elmélet. Azonban minden embernek más a hajszerkezete, ezért a hatás is mindenkinél más lesz. Egy megoldás van, ha kipróbáljuk, hátha beválik a csodaszer.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.