Megszólalt Lajcsi a rá váró börtönbüntetéssel kapcsolatban: személyes indítékot sejt a háttérben

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
börtönbüntetés Galambos Lajos Lagzi Lajcsi per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több év után a mai napon lezárult a bizonyítási eljárás Galambos Lajos ügyében: a zenészt és nyolc társát áram-, víz- és gázlopással, valamint gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják. Az ügyész több év börtönbüntetést kért a zenészre.

Lajcsi ügye már 2015 óta húzódik, a zenész korábban már hónapokat töltött előzetes letartóztatásban. Most lezárult a bizonyítási eljárás, melynek végén az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért Lajcsira és feleségére.

Galambos lajos Fotó: Csudai Sándor - Origo

A zenész a Blikknek nyilatkozott:
"Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és el a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit. Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve. Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések... Persze az, hogy ő mit kér, az nem jelent ítéletet, majd bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismeretem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála Istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, ami velem történik, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát, a végén az igazság győzni fog."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.