"Azt csináljuk, amit szeretünk " - Óriási bulival ünnepelte 18. születésnapját a Punnany Massif

Fotó: Rockstar Photographers -
EFOTT videó Punnany Massif ünnep zenekar születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
18 éves lett az egyik legnépszerűbb fesztiválzenekar, a Punnany Massif. A társadalom-funk banda egyik alapítója, Farkas Roland Wolfie a banda nagykorúvá válásának megünnepléséről, a fesztiválozásról és a sikerrel kitaposott útról mesélt a Life.hu-nak az EFOTT nyitónapján.

Javában tart az EFOTT fesztivál, aminek nyitónapján a 18 éves Punnany Massif is fellépett. A nagykorúságot ünneplő srácok elképesztő energiával lépnek színpadra minden egyes alkalommal, most sem volt ez másképp.

"Az ünneplés az teljesen polgári volt, egyszer csak rájöttünk, hogy ennyi idősek vagyunk. A mai világban, hogy egy zenekar Magyarországon megéli a 18. születésnapját, az egy ilyen plusz presztízs..."

- kezdte Wolfie, aki azt is elárulta, mi történt velük a pandémia időszakában. És hogy veszekednek-e a zenekar tagjai? Az alábbi videóból kiderül:

A nagykorúságát ünneplő egyik legnépszerűbb hazai bandát 2003-ban alapították. A két alapító tag, Felcser Máté, "RendbenMan" és Farkas Roland "Wolfie" 1994-ben találkozott először, az első Punnany Massif lemez 2006-ban jelent meg, Körkorkép címmel. A Punnany Massif amellett, hogy megnyerte magának a közönséget, számos díjat is bezsebelt: 2009-ben az év dala lett a Telik, 2012-ben az Év dalának választották az Élvezd című slágerüket, ami ma is az egyik legismertebb. 2015-ben bezsebelték a Pro Communitate-díjat, egy évvel később pedig a Silver Play Button-díjat kapták meg.

Sikerük titka talán abban rejlik, hogy dalaikban mindennapi témákat dolgoznak fel, és teszik mindezt fübemászó szöveggel és dallammal. Egyik fő jellemzőjük, hogy olyan nyelvtörőket rejtenek el a szövegeikben, amiket eleinte lehetetlennek tűnik megtanulni - aztán mégis sokszor megtörtént, hogy végül ezeket kántálta egy fél ország. Magyarország egyik legkeresettebb fesztiválzenekara egyébként hosszú kényszerhallgatás után idén egy vadonatúj dallal rukkolt elő, amit a tokiói olimpiára készülő magyar sportolóknak írtak, de a 2013-as Sziget Fesztivál himnusz, a Szabadon is az ő szerzeményük.

A Punnany Massif idén 18 éves. Fotó: Rockstar Photographers

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.