Beoltatta magát a 20 éve elvonultan élő remete: "A vírus az én barlangomba is el fog jönni"

Szerbia remete védőoltás Panta Petrovic koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyjából 20 évvel ezelőtt döntött úgy Panta Petrovic, hogy kivonul a civilizációból és egy szerb hegység barlangjába költözik. Azóta él itt elvonultan, mégis amikor meghallotta, hogy világjárvány tombol és létezik a koronavírus elleni védőoltás, azonnal beoltatta magát. 

Panta Petrovic 20 éve kivonult a civilizációból és elvonultan él barlangjában a szerb hegyságben. Tavaly bemerészkedett az egyik faluba, ott tudta meg, hogy világjárvány tombol. Amint aztán elérhető lett a koronvírus elleni vakcina, azonnal beoltatta magát és erre bíztat másokat is - írja a France24.

- nyilatkozta a férfi, akinek az otthonának nevezett barlang csak egy meredek emelkedőn érhető el. Fel van szerelve egy régi, rozsdás fürdőkáddal, amelyet WC -ként használ, néhány paddal és egy halom szénával, amely ágyként szolgál.

Petrovic a közeli Pirot városából származik, ahol munkásként dolgozott a feketepiacon.Többször újraházasodott, ez egy mozgalmas időszaka volt az életének. Mindig is természetbarát volt és fokozatosan arra jött rá, hogy a társadalomtól való elszigetelődés olyan szabadságot biztosít számára, amelyet még soha nem tapasztalt. Többnyire a helyi patak gombáiból és halaiból táplálkozik, de néha a közeli városba is ellátogat, hogy a kukákban maradék ételeket keressen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.